Okullar açılıyor! Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Maaşlar ne kadar? İşte yapmanız gerekenler

Okullar açılıyor. Bu nedenle ücretli öğretmenlik yapmak isteyen öğretmenler konu hakkında yapılması gerekenleri internet üzerinden araştırıyor. Peki Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Maaşlar ne kadar? İşte yapmanız gerekenler...

25.07.2022-09:58 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-09:58)

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda ücretli öğretmenlik yapmak isteyen öğretmenler, okulların açılmasına kısa bir süre kalmasıyla beraber ücretli öğretmenlik başvurusu ve maaşları hakkında yaptıkları araştırmaları hızlandırdı. Peki Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Maaşlar ne kadar? 

Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik yapmak isteyenler E-Devlet sistemi üzerinden başvurularını yapabilecek. İşte sonrasında yapılması gerekenler:

Ücretli öğretmenlik

- E-Devlet’e giriş yapın ve başvuru ekranını bulun

- Başvuru ekranındaki iletişim bilgilerini doldurun

- Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var." , "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum." , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenekleri tercih edin

- Kaydet ve İlerle butonuna basın

- Kaydınızı tamamladıktan sonra tercih bilgilerinizi girin

- İl ve ilçe tercihleriyle beraber branşınızı belirtin. İkinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak isteyenler  'İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.' seçeneğini işaretlemelidir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal