Okul müdürlüklerine eyvah dedirtecek sistem yolda! 5 Nisan’da yürürlüğe giriyor

5 Nisan 2024 tarihi itibariyle okul müdürlüklerine ilgilendiren yeni bir sisteme geçileceği aktarıldı. Okullarda yeni bir dönem başlıyor! Bakanlık e - posta sistemlerinde alınan hata için düğmeye bastı. Yeni sistem için son 3 gün kaldı.

02.04.2024-15:47 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-15:47) Okul müdürlüklerine eyvah dedirtecek sistem yolda! 5 Nisan’da yürürlüğe giriyor

Bütün devlet dairelerinde yapılan resmi yazışmalar elektronik ortamda yürütülmeye devam ediliyor. Okullarda ise bu elektronik ortam içinde DYS sistemi kullanıyor. Elektronik imza ile iletilen resmi evrakların güvenliği böylelikle kolaylıkla garanti altına alınıyor. E - posta sistemi için ise durum bu şekilde değil. Kurumlara özel olarak tahsis edilmiş olan E - posta sistemlerinde müdürlükler sürekli olarak hata almaya devam ederken, Bakanlık artık duruma el atacağını paylaştı. Söz konusu hatanın giderilmesi amacıyla 5 Nisan 2024 tarihi itibariyle yeni bir sisteme geçileceği aktarıldı. Müdürlükler artık yeni E - posta sistemi kurarak yazışmalara devam ettirecek.

5 Nisan tarihi itibariyle yeni bir uzantıya geçilecek

Bütün devlet dairelerinde elektronik ortamda gerçekleşen yazışma, okullarda da DYS ile gerçekleştiriliyor. Lakin e - posta sistemlerinde durum aynı olmadığı için pek çok hatayla karşı karşıya kalınabiliyor. Bakanlık bu noktada okul müdürlüklerinin hata taleplerini karşılayacaklarını yönelik açıklamada bulundu. 5 Nisan 2024 tarihi itibariyle meb.k12.tr uzantılı okul e - posta hesaplarının kurulum süreci başlayacak. Cuma günü itibariyle başlayacak olan yeni sistem ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tek tek okullara resmi yazı iletti.

Okul müdürlüklerine eyvah dedirtecek sistem yolda! 5 Nisan’da yürürlüğe giriyor

TÜBİTAK ile anlaşma sağlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara iletilen resmi yazıda, Bakanlığın TÜBİTAK ile iş birliği içerisinde bütün resmi eğitim kurumlarının kullanımı için yeni bir sistemin tasarlandığı aktarıldı. Milli ve yerli imkanlar ile geliştirilmiş olan yeni kurumsal E - posta sisteminin hazır olduğu aktarılırken, MEBBİS sistemiyle entegre olacak yeni E - posta sisteminin 5 Nisan 2024 Cuma günü itibariyle devreye alınacağının bilgisi verildi.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal