Öksürüğe ne iyi gelir, doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Öksürük geçirici püf noktalar!

Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan öksürük durumları sıklıkla görülürken bunun yanı sıra kış aylarında da rastlanılan bir durumdur. Öksürük sorununu aylarca yaşayanlar ise nelerin iyi geldiğini ve nasıl geçeceğini araştırmaktadır. Öksürük neden oluşur, ne iyi gelir, evde yapılması gerekenler nelerdir? İşte, öksürük problemi yaşayanların merak ettiği detaylar haberimizde yer almaktadır

14.07.2022-17:44 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-17:44) Öksürüğe ne iyi gelir, doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Öksürük geçirici püf noktalar!

Birçok insanda sıklıkla görülen öksürük nedeni bilinmeden çoğu insanda oluşmaktadır. Öksürük nedenleri arasında mevsim geçişleri de yer alırken eler tüketilmesi gerektiği de merak edilmektedir. Öksürüğe iyi gelen çaylar ve doğal yöntemler siz değerli okurlarımız için araştırdık. İşte, öksürük sorunu yaşayanlar için detaylar...

Öksürük neden oluşur?

-Ani hava değişimleri

-Boğaza kaçan bir şey

-Toz

-KOAH

-Astım

-Solunum yolu enfeksiyonu

Öksürüğe ne iyi gelir? 

-Kuru öksürükleri en hızlı kesen çözüm bol sıvı tüketimidir.

-Bir diğer önemli yöntem de pastillerdir. Pastil kullanımı da boğazları rahatlatır ve öksürüğü keser.

-Sıcak bitki çayları tüketebilirsiniz.

-Bal yiyebilirsiniz. Bal da boğaz çevresindeki tahrişi ve öksürüğünüzü azaltır.

-Odanızı nemlendirmelisiniz. Çünkü havasız yerler de öksürüğe sebep olabilir

Öksürüğe iyi gelen bitki çayları

Öksürüğe iyi gelen bitkiler, çaylar ve karışımlar nelerdir? 

- Ayva yaprağı: Soğuk algınlığı ve grip gibi durumlarda kullanılan ayva yaprağı çok eskilerden günümüze gelmektedir. Taze veya kuru şekilde tüketilen ayva yaprağı boğaz yolu enfeksiyonlarına birebirdir. 

- Zencefil: Öksürük tedavisinde kullanılan toz zencefil tercih sebebi olurken bitki çayların içine ya da ılık suyun içerisine katılarak içilir.

- Ihlamur: Taze olarak tüketebilenlerin tercihi bu yönde olurken öksürük içinde en çok tercih edilenler arasındadır. Sıcak bitki çayları her zaman öksürüğe iyi gelir ve boğazı yumuşatır. 

Öksürüğe iyi gelen bitki çayları 

- Hibiskus çayı 

- Ekinezya çayı 

- Karabaş otu çayı 

Öksürüğe iyi gelen karışımlar

Öksürüğünüzü geçirmek için evde yapabileceğiniz karışımlar 

- Ilık su ve bal karışımı en çok tercih edilen karışımlardan olup öksürüğü yüksek ihtimal azaltmaktadır. Suyun yanı sıra ılık sütün içerisine de bal eklenerek tüketilebilir. 

- Limon, karabiber ve tuzun karışımı ise günde iki kere yapıldığında etkili olmaktadır. Limon ortadan ikiye bölünerek üzerine karabiber ve tuz eklenerek yenir. 

- Zencefil ve tarçınlı çay ise sevilen tariflerdendir. 3 halka zencefile, çubuk tarçına, karanfile, limona ve bala ihtiyacınız olacak. Bal dışındaki malzemeleri suya atın ve karıştırın. Ardından balı ekleyin ve çok soğumadan tüketin.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal