Okay Yokuşlu: Avrupa Şampiyonası'nı Kazanabiliriz!

Milli futbolcumuz Okay Yokuşlu, İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion forması ile başarılı bir performans sergiliyor. Avrupa şampiyonası ve geleceği konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

10.04.2021-14:29 - (Son Güncelleme: 10.04.2021-14:29) Okay Yokuşlu: Avrupa Şampiyonası'nı Kazanabiliriz!

27 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu, bu sezon devre arasında İspanyol ekibi Celta Vigo'dan kiralık olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion kadrosuna katılmıştı. 

West Bromwich Albion formasıyla birlikte toplamda 8 karşılaşmada forma şansı bulan Milli futbolcumuz başarılı performansı ile dikkat çekerken gol yada asist katkısı sağlayamadı.

Okay Yokuşlu, yapmış olduğu açıklamalarda ;

SAM ALLARDYCE BANA GÜVENİYOR

Geldiğim ilk günden bu yana kulübün desteğini hissediyordum. Şu an çok memnunum ve her şey yolunda. Zaten buraya gelirken takımın durumunu biliyordum. Hocam Sam Allardyce buraya gelmemde çok yardımcı oldu. Gelirken de zor olduğunu biliyordum. Mücadelemizi veriyoruz. Futbolda hiçbir şey kolay değil. Kalan maçlarda toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp sezon sonunda ne olacak göreceğiz. Ligin kendi özelliği itibarıyla herkes herkesi yenebilecek durumda. Puan kapanır diye düşünüyoruz ama rakiplerimiz de kazandığımız hafta kazanıyor. Biz kendi maçlarımıza konsantre olacağız. Toplayabildiğimiz kadar galibiyetler toplamalıyız. Önümüzdeki takımların mağlup olmasını beklemek zorundayız. Kalan maçlarda iyi konsantre olup puan ve puanlar toplamak istiyoruz.

SEZON SONUNDA ŞARTLAR KONUŞULUR

Ben sözleşmeye zorunlu satın alma konulmasını istemedim. Buraya gelirken güvenim tamdı. Sezon sonu gelince oturulur konuşulur. O yüzden opsiyon koydurtmadım sözleşmeme. Futbol anlamında İspanya biraz daha pasa dayalı, İngiltere'de ise daha direkt bir oyun var. Çoğu insan İngiltere'yi fizik olarak görse de aynı zamanda teknik ve taktiğin olduğu bir lig. Karşılaştırma yapacak olursak birisi taktik ve topa sahip olma açısından zengin, diğeri ise bütün yollardan daha zengin bir lig. İspanya'da da daha çok tempolu maçlar oluyor. Gerçekten iki ligde çok iyi. İkisinde de çok iyi maçlar oynadım, çok güzel zamanlarım geçti. Şu an için bazı yönden Premier Lig daha zor diyebilirim.

AVRUPA ŞAMPİYONASINI KAZANABİLİRİZ

Avrupa Şampiyonası'nı kazanabiliriz. Bu kaliteye kesinlikle sahibiz. Oynanılan maçlarda da bunu gösterdik. Tabii ki eksiklerimiz var. Turnuva oynamak başka bir şey. Son grup maçında Letonya'ya kaybettiğimiz maç yumruk niyetinde oldu. 9 puanla kapatmak istiyorduk. İlk 2 maç çok iyi geçti. Son maçtaki beraberlik sonrası kursağımızda kaldı. Bu da demek oluyor ki ders çıkarmamız gereken konular var. Takımımız genç ve potansiyelli. Başımızda da çok tecrübeli bir hocamız var. Turnuvada çok büyük işler yapabiliriz. Ancak önce bu gruptan çıkmamız gerekiyor. Daha sonra gidebildiğimiz kadar gideceğiz ama önce gruptan çıkmak gerek.

DİAGNE İLE İYİ ANLAŞIYORUM

Yeni transferler olarak iyi anlaşıyoruz Diagne ile. Ona da yakın oturuyoruz. Kendini motive hissediyor ve hedefimize odaklanmış durumda. O da açıkçası takımı ligde tutmayı istiyor.

EMRE MOR KENDİ KADERİNİ ÇİZECEK

Emre gerçekten iyi bir çocuk, çok iyi niyetli. Hiç kimseye kötülüğü olmayan bir insan. Futbol anlamında beklentiler daha fazlaydı. Ama bir anda inanılmaz bir yükseliş yaptıktan sonra onu idare etmek kolay değil. Tabii burada da destek çıkan insanların olması gerekiyordu. Emre bunun eksikliğini yaşamış olabilir. Çok başarılı olmasını istiyorum. Tabii ki kendi kariyeri, hayatı. Sonuçta onun da doğruları, yanlışları, istekleri ve hedefleri vardır. Ne yaparsanız kendinize yaparsınız. Kendi kaderini çizecek kişi o. Dünyanın en büyük kulüplerinden bir tanesinde oynuyor. O yaşta orada olmak çok önemli. Sorumluluğu taşıyan bir arkadaşımız. Oynadığı her maçta da kendini geliştirdi. O da kiralık olarak geldi. Onun için de en iyisini diliyorum.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal