OGS depozitoları geri ödenecek mi? OGS cihaz ücretleri ne olacak, bankalar geri ödeyecek mi?

Araç sahibi için otoyol ve köprülerden geçişlerde yeni düzenlemeler geldi. OGS dönemi artık bitiyor. Sürücüler artık bugünden sonra HGS ile geçiş yapacaklardır. Depozite verilerek alınan OGS'lerin iadeleri verilecektir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'nın bu duruma müdahale etmesi gerektiği beklenilmektedir. İşte ayrıntılar.

20.04.2022-15:12 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-15:12) OGS depozitoları geri ödenecek mi? OGS cihaz ücretleri ne olacak, bankalar geri ödeyecek mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) 31 Mart 2021 tarihinden itibaren otoyol ve köprü gişeleri kullanılmayacak. Bundan sonra otoyol ve köprülerde HGS kullanılacak. Depozite verilerek alınan OGS'lerde iade edilmesinden dolayı karışıklık yaşanmaktadır.

HGS ile arasındaki tutar tüketiciye verilmeli

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Araçlarında OGS kullanan 1 milyon 200 bin kişiden 400 bini HGS'ye geçti. Ancak OGS cihazları daha pahalı, HGS kartları çok daha ucuz. HGS tutarı arasındaki fark HGS'ye yüklenmeli veya sahibine iade edilmelidir.Malesef bankalar sahip çıkmamakta. HGS kartına set olarak yüklenmesini sağlamalıdır. Tüketicilerin HGS kartına transferini takip etmesi gerekir” açıklamalarında bulundu.

HGS OGS

Ulaştırma Bakanı devreye girmeli

Aydın Ağaoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Sürücüler o zaman OGS almış, bugün OGS yok. 1 Nisan itibari ile OGS kullanım dışı olacak. Cihazı iade edip ücretlerinin iadesini isteme hakları bulunmaktadır. Cihaz artık bu amaçla kullanılmaktan çıktı. Bu yasal bir rezalet. Bankalar ve tüketiciler arasında kalsın istemiyoruz. Bunun için kamu otoritelerinin gerekli düzenlemeleri yapması gerekmektedir. Bu cihazlar tek amaç için kullanılmaktadır, tüketicilerin ihtiyaçları için değildir. Bu sistem tarafından gerekli bir cihazdır. OGS yazan köprüler otoyollardan geçerken bu cihaz gereklidir. Bunun dışında tüketicilerin buna ihtiyacı yok. Bu, sağlandığı amaca hizmet etmediği için yasal bir damga var. Örneğin bir tüketici 150 liraya OGS alıyorsa ve bugün HGS'yi 30 liraya satıyorsa 120 liranın kendisine iade edilmesini isteyebilir. Ondan para isteyebilirdi, parayı kime verdi ve makbuz alındı. Buna dahil olmayı dört gözle bekliyoruz. Ulaştırma Bakanı'nın bu konuda devreye girmesini istiyoruz" dedi.

Tek tip olması daha iyi

Sürücü Hakan Gökşen 'HGS'de aynı işi görmektedir. OGS ve HGS gişelerinin farklı olması birçok kazaya neden olmaktadır. Sürücü OGS mi yoksa HGS mi derken birbirleri ile çarpıştı kaza oldu. Kendi gözümle bu olaya şahit oldum. Tek tip olması daha iyi olacağını düşünüyorum. Aynı işi görüyor yine aynı ücreti ödüyorsunuz' açıklamasında bulundu.

Ali İhsan Tekcan'da şu açıklamalarda bulundu: 'HGS ile OGS arasındaki farkın ne olduğunu bilmiyorum. HGS'ye ödeme yapmıyoruz, borç ödeme sistemi ile sonradan ödüyoruz. Yeni gelen uygulama ile trafiğin hızlanacağını düşünüyorum. Gişeler önceden bölünüyordu şimdi birleşiyor. Böyle daha iyi olacağını düşünmekteyim' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal