OGS cihaz ücreti geri alınabilir mi? Bankadan alınan OGS cihaz ücreti geri ödenecek mi?

Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılması için OGS cihazları kaldırılarak HGS cihazlarına geçiş yapılmıştı. Bir çok sürücü ise OGS'nin içinde kalan bakiyelerin geri alınıp alınmayacağı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyor. Peki, Bankadan alınan OGS cihaz ücreti geri ödenecek mi? İşte, Tüketici Hakları Merkezi'nden konuya ilişkin detaylı açıklamalar..

31.03.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-11:47) OGS cihaz ücreti geri alınabilir mi? Bankadan alınan OGS cihaz ücreti geri ödenecek mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan Otomatik Geçiş Sistemi'ni (OGS) aldığı yeni karar doğrultusunda 31 Mart 2021 tarihinden itibaren kullanıma kapattı. Araç sürücüleri belirtilen tarih itibariyle Hızlı Geçiş Sistemi olarak bilinen HGS'ye geçmek zorunda kaldı.

Bankadan alınan OGS cihaz ücreti geri ödenecek mi?

Bu kararın ardından araç sürücüleri depozito vererek aldıkları OGS’lerin içinde kalan bakiyesiyle ilgili karışıklık yaşamaya başladı. OGS ücretinin geri alınıp alınamayacağı ve nasıl alınacağı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen OGS sahipleri ayını zamanda bankadan alınan OGS cihaz ücretini geri ödenip ödenmeyeceğini de merak ediyor. 

Bankadan alınan OGS cihaz ücreti geri ödenecek mi?

Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, şu ana kadar araçlarında OGS cihazına sahip 1 milyon 200 bin kişiden 400 bininin HGS sistemine geçiş yapıldığını belirterek çoğu sürücünün bakiyelerin nasıl geri alınacağı konusunda kendilerine başvuru yaptıklarını söyledi. OGS cihazlarının HGS kart fiyatlarından daha fazla bir maliyete sahip olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, OGS cihazının eder fiyatı ile HGS kartları arasındaki farkın da mutlaka HGS sistemine geri yüklenmesi veya iade edilmesi konusunda sürekli uyarı yaptıklarını da ifade etti.

Bankadan alınan OGS cihaz ücreti geri ödenecek mi?

OGS cihazının içerisinde kalan bakiyenin elde edilen HGS kart aktarılması konusunda mutlaka bir talep oluşturulması gerektiğini söyleyen Aydın Ağaoğlu, her OGS sahibinin elindeki cihazı iade ettiğinde bedelini ve içinde kalan bakiyeyi geri isteme hakkı olduğunu kaydetti. 

Bankalar ile tüketici arasında herhangi bir sorun yalanmaması için kamu otoritesinin gerekli düzenlemeleri yapması gerektiğine dikkat çeken Ağaoğlu, cihazların normal şartlardan tüketicinin ihtiyacına yönelik bir cihaz olmadığını, tek bir amaca yönelik cihaz olduğunu vurguladı.

Tüketici 150 TL'ye aldığı cihazı iade ederek 30 TL'den satılan HGS'ye geçiş yaptığı anda kendisine arada olan 120 TL'nin mutlaka ödenmesi gerektiğini hatırlatan Aydın Ağaoğlu, parayı teslim edip makbuzu kimden aldıysa o tarafın bu iadeyi gerçekleştirmek zorunda olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal