Öğretmenlere sorumluluk sınavı için sınav ücreti ödeniyor mu?

Okulların kapanmasıyla beraber bazı derslerinde başarısız olan lise öğrencileri için sorumluluk sınavları süreci başlayacak. Sorumluluk sınavlarında görev alacak olan öğretmenler ise ‘’Öğretmenlere sorumluluk sınavı için sınav ücreti ödeniyor mu?’’ sorusunun yanıtlanmasını bekliyor. İşte konu hakkında merak edilenler...

19.06.2022-13:10 - (Son Güncelleme: 19.06.2022-13:10) Öğretmenlere sorumluluk sınavı için sınav ücreti ödeniyor mu?

17 Haziran 2022 Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla beraber milyonlarca öğrenci için okul maratonu 3 aylığına sona erdi. Öğrencilerin çoğu yaz tatilinin keyfini çıkarırken, okul döneminde bazı derslerinde baraj puanının altında kalarak başarısız olan lise öğrencileri ise okulların kapanmasıyla birlikte gerçekleştirilen sorumluluk sınavlarına girmeye hazırlanıyor. Öğrencilerle birlikte öğretmenlerin bazıları da sorumluluk sınavlarında görevli olarak yer alacak. Sorumluluk sınavlarında görev alacak olan öğretmenler ise ‘’Öğretmenlere sorumluluk sınavı için sınav ücreti ödeniyor mu?’’ sorusunun yanıtını öğrenmek için internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor.

öğretmenlere sorumluluk sınav ücreti ödenecek mi

Lise sorumluluk sınavı ne zaman 2022?

Sorumluluk sınavı tarihlerinin okuldan okula değişmesi sebebiyle sorumluluk sınav tarihleri hakkında öncelikle okul yönetimi ve dersi veren öğrentmen ile iletişime geçmelisiniz. Bazı okullarda sorumluluk sınavının tarihleri değişebilir.

Öğretmenlere sorumluluk sınavı için sınav ücreti ödeniyor mu?

Sorumluluk sınavların görevli öğretmen olarak yer alacak olan kadrolu öğretmenlere 5 ek ders ücretine denk olacak şekilde bir sınav ücreti verilecek. Ücretli öğretmenler ise geçtiğimiz senelerin aksine artık sorumluluk sınavlarında sınav ücreti alamayacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal