Öğretmenler Odası Dekorasyonu

Ders dışında öğretmenlerin çoğu vakitlerini öğretmen odalarında geçirmektedir. Peki bir öğretmen odası nasıl olmalıdır?

15.06.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:49) Öğretmenler Odası Dekorasyonu
Her mesleğin kendisine göre zorlukları bulunsa da öğretmenlik mesleğinin oldukça yorucu bir meslek olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Mesleği öğretmenlik olan kişiler vakitlerinin çoğunu okullarda geçirmekte ve bu okulda getirdikleri vakit içerisinde sürekli bir yoğunluk halinde çalışmaktadırlar. Bu kadar yoğunluğun bulunduğu bir meslek çalışanları için motivasyon hayatlarındaki en önemli unsur haline gelmektedir. Bu motivasyonu elde edebilmeleri için de okulda geçirdikleri vaktin onları mutlu edecek bir şekilde düzenlenmesi önem taşımaktadır. Bu düzenlemelerin en önemli unsurlarından birisi de öğretmenlerin dinlenme alanlarından birisi olan öğretmenler odasıdır. Bu yüzden okulların öğretmenler odası dekorasyonu için özenle çaba göstermeleri önem arz etmektedir. Bu yazımızda da öğretmenlerinin motivasyonunu nasıl yükseltebileceklerini ve onlara en uygun dinlenme ve çalışma alanını nasıl oluşturabileceklerini merak eden okul yönetimleri için bazı bilgiler paylaşacağız.
Öğretmenler Odası Dekorasyonu İçin Masa Seçimi
Öğretmenler odası dekorasyonu için masa seçimi yapılırken ilk dikkate alınması gereken konu odanın genişliği ve masayı kaç öğretmenin kullanacağıdır.
Uzun ince bir odayı öğretmenler odası olarak düzenleyecekseniz uzun bir dikdörtgen masa en uygun seçim olacaktır.
Eğer o da kare veya kareye benzer bir şekilde ise öğretmenler odası masası olarak u şeklinde bir masa kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Öğretmenler masayı aynı zamanda çalışmak için de kullanabileceğinden masanın uzunluğu kadar genişliği önemlidir. Üzerinde çalışmak için yeterli alanın bulunduğundan emin olunmalıdır.
Öğretmenler Odası Dekorasyonu İçin Koltuk ve Sandalye Seçimi
Öğretmenler odası dekorasyonu yapabilirken öğretmenlerin odayı dinlenmek için kullanacağı unutulmamalıdır. Koltuk ve sandalyeler de dinlenmeye uygun malzemelerden tercih edilmelidir. Tahtadan yapılmış mindersiz bir sandalye öğretmenler için oldukça can sıkıcı olabilir.
Yumuşak malzemeden ve kolay deforme olmayacak koltuklardan oluşan bir dinlenme alanı yapılması öğretmenlerin motivasyonu için doğru bir tercih olabilir. Yayılarak dinlenmeye imkân sağlayan koltuklarda öğretmenlerin ders aralarında yorgunluklarını atmalarına yardımcı olacaktır. Fakat fazla yayılmak öğretmenleri uykularının gelmesine de sebep olabileceğinden en doğru seçimi yapıldığından emin olunmalıdır
Öğretmenler Odası Dekorasyonunda Hangi Renkler Kullanılmalı
Öğretmenler olursun bir dinlenme alanı olduğu için odanın aydınlık görüntüde olması oldukça önem arz etmektedir. Bu yüzden beyaz, krem rengi gibi açık renklerin kullanılmasında fayda var.
Mavi yeşil gibi huzur veren renklerin kullanılması da motivasyon için olumlu bir etki sağlayabilir. Duvarlarda açık mavi renginin kullanılması sürekli kitaplara bakan öğretmenler için dinlendirici bir unsur olabilir.
Öğretmenler Odası Dekorasyonunda Kullanılabilecek Aksesuarlar
Öğretmenler odası dekorasyonu için aksesuar seçiminde sade olanlardan yana olmak daha doğru olacaktır. Zaten kalabalık bir ortam olan öğretmenler odasında çok fazla veya çok gösterişli aksesuarlar kullanılırsa daha da karmaşık bir görüntü oluşturarak gözlerin ve zihnin daha çok yorulmasına sebep olabilir.
Etrafa yerleştirilecek birkaç bitki zihnin dinlenmesinde yardımcı olacaktır.
Duvar süslemeleri için açık renklerden oluşan ve fazla karmaşık olmayan tablolar ya da aynalar tercih edilebilir.


















DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal