Öğretmen ataması yapıldı mı, ne zaman yapılacak? MEB öğretmen ataması kadro ve branş dağılımı 2022

2022 yılında öğretmen olarak atanmayı bekleyen binlerce öğretmenin gözü kulağı MEB’in açıklayacağı öğretmen ataması kadro ve branş dağılımında. Peki Öğretmen ataması yapıldı mı, ne zaman yapılacak? Konu hakkında son gelişmeler haberimizde...

22.04.2022-11:50 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-11:50) Öğretmen ataması yapıldı mı, ne zaman yapılacak? MEB öğretmen ataması kadro ve branş dağılımı 2022

Üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olan binlerce öğretmen adayı tüm dikkatlerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yapacağı öğretmen ataması açıklamalarına çevirdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmen atamalarının 2022 yılında mutlaka olacağını belirtmişti. Bu haberle beraber öğretmen ‘’Öğretmen ataması yapıldı mı, ne zaman yapılacak?’’ sorusunu internet üzerinden sık sık araştırmaya başladı.

Öğretmen ataması yapıldı mı, ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuk olarak yer aldığı bir televizyon programında 2022 yılındaki yapılması beklenen öğretmen atamaları konusunda bazı açıklamalar yaptı. Öğretmen atamaları için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Özer ‘’Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız. Şu an çok detaya girmiyorum ama ‘atama olmayacak’ spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak” ifadeleriyle 2022 yılı içerisinde öğretmen atamalarının yapılacağı müjdesini verdi.

2022 öğretmen ataması

2022 yılının öğretmen atama takviminin ne zaman açıklanacağı henüz netlik kazanmadı. MEB’in takvimi Nisan veya Mayıs ayı içerisinde açıklayacağı tahmin ediliyor. Ocak 2022 ayının MEB öğretmen ataması kadro ve branş dağılımı ise şu şekilde gerçekleşmişti:

Sınıf öğretmenliği - 2 bin 175 kişi

Özel eğitim öğretmenliği - Bin 755

Okul öncesi öğretmenliği - Bin 302

Yeni öğretmen atama kontenjan sayısının da 15 bin civarında olması bekleniyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal