Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2022 MEB öğretmen atama kontenjanı ve branş dağılımı

Öğretmen olarak atanmayı bekleyen milyonlarca öğretmen adayının gözü ve kulağı 2022 MEB öğretmen atama tarihi, kontenjanı ve branş dağılımında. Peki Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Konu hakkında son gelişmeler haberimizde...

21.04.2022-12:16 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-12:16) Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2022 MEB öğretmen atama kontenjanı ve branş dağılımı

Öğretmen olarak atanmayı hayal eden milyonlarca öğretmen adayı tüm dikkatlerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmen ataması hakkında yapacağı açıklamalara çevirdi. 2022 MEB öğretmen atama tarihi, kontenjanı ve branş dağılımı konusundaki meraklarını gidermek isteyen kişiler bu konuları arama motorlarına yazarak çıkan sonuçlara bakmaya devam ediyor.

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 29 Mart 2022 tarihinde yaptığı açıklamada öğretmen ataması konusunda önemli ifadelere yer verdi. Öğretmen istihdamını önemsediklerini ifade eden Özer ‘’Açtığımız okulların hepsine öğretmenlerimiz atanacak. 2021 KPSS ataması elbet olacak. En fazla ihtiyacı olan okula en fazla ücreti, ödenek aktarımını yaptık. Bizim okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya dair sorunumuz yok.’’ ifadelerine yer verdi.

Öğretmen ataması ne zaman

2022 yılında yapılması beklenen öğretmen ataması konusunda çalışmaların sürdüğünü söyleyen Bakan Özer ‘Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız. Şu an çok detaya girmiyorum ama 'atama olmayacak' spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak" ifadelerini kullanarak 2022 yılında öğretmen ataması yapılacağını doğruladı.

2022 öğretmen ataması tarihinin önümüzdeki haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulması bekleniyor.

2022 MEB öğretmen atama kontenjanı ve branş dağılımı

2022 yılı öğretmen atama kontenjanı ve branş dağılımı konusunda net bir bilgiye yer verilmezken, Ocak ayında yapılan 15 bin kişilik öğretmen atamasında 2 bin 175 sınıf öğretmeni, bin 755 özel eğitim öğretmeni, bin 302 kontenjan ise okul öncesi öğretmeni atandı. Ayrıca 110 öğretmen alanının her birine özel kontenjan ayrıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal