Öğrencinin Eşyası Yargıya Taşındı

Öğrencilerin yurtlardaki eşyası, icranın konusu oldu. Yurtları pandemiyle boşaltan, öğrencilerin eşyaları almaması sorun oldu.

03.10.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-17:44) Öğrencinin Eşyası Yargıya Taşındı

Pandemi dönemine girilince, üniversiteler tatil edildi. Otobüs ve uçak bulamayacağım korkusu ile öğrenciler ilk buldukları araçla, geride, yurtlarda eşyalarını bırakarak, memleketlerine döndü.

Üniversiteler halen kapalı. Bu nedenle öğrenciler dönmedi. Buna karşın, yurtlar, eşyalarınızı almadığınız için ödeme yapmak zorundasınız diyerek, icra davaları açmaya başladı.

Öğrencilere göre, pandemi mücbir sebep oluşturuyor. Ve ödeme yapmak durumunda değiller.

Buna karşılık yurt avukatları, odalardaki eşyalara, öğrenciler olmadan hukuken dokunulamayacağını belirterek, bu nedenle eşyaların depolara kaldırılmadığını kaydettiler. Ve eşyaların meşgul ettiği odalar için de ödeme zorunluluğu olduğunu ifade ettiler.

Yurt işletmecileri, odalarda eşyalar olduğu için, yeniden kiraya veremediklerini ve bu nedenle de zararda olduklarını ifade ediyorlar.

Bazı yurt işletmecileri ise CİMER’e yazdıkları dilekçede, pandemi nedeniyle yaptıkları masrafları çıkaramadıklarını ve zararda olduklarına işaret ederek, zararlarının tanzimi için destek paketi talep ettiler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal