Öğrencilerin burs desteği hesaplarına yatırıldı! Öğrenciler TC kimlik numarasına göre hesabından parasını çekebilir

2023 - 2024 yılında düzenli olarak yatırılan burs destekleri, üniversite öğrencilerinin hesabına tek tek yatırıldı. TC kimlik numarasına göre öğrenciler, hesapları üzerinden burs desteklerini çekebilecekler.

15.03.2024-17:48 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-17:48) Öğrencilerin burs desteği hesaplarına yatırıldı! Öğrenciler TC kimlik numarasına göre hesabından parasını çekebilir

Kredi ve Yurtlar Kurumu, Mart ayı itibariyle destek ödemelerini tek tek hesaplara yatırdı. 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı kapsamında lisans öğrencilerinden doktora öğrencilerine kadar sunulan burs, TC kimlik numarasına göre belirli günler arasında hesaplara anında yatırılıyor. Ayın 6’sında ödenmeye başlanan burs ödemeleri 10’una kadar tamamlanıyor. TC kimlik numarasının sonuna göre öğrenciler burs ödemelerinin yatacak olduğu günü bekliyor. 

2000 TL değerindeki burs tek tek hesaplara yatırıldı

Kredi ve Yurtlar Kurumu 2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber kredi ve burs için başvuruları tek tek E -  Devlet üzerinden toplamıştı.  E  - Devlet üzerinden başvurularını eksiksiz şekilde gerçekleştirilen öğrencilere ise belirli bir süre sonra kredi ya da burs kazanma imkanının detayları açıklandı. Yeni eğitim öğretim yılı itibariyle hesaplara her ay 6’sı ve 10’u arasında yatan ödemelere yeni yılda zam yapıldı. Yapılan zam miktarıyla lisans öğrencileri 2.000 TL değerindeki bursu ve krediyi Ocak ayından itibaren zamlı şekilde almaya başladı.

Öğrencilerin bursları hesaplarına yattı

Burhaniye Belediyesi’nden öğrencilere ek burs imkânı

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sunmuş olduğu burs kredi imkanlarının yanı sıra belediyeler de inisiyatif alarak öğrencilere burs imkânı tanıyor. Yeni bir burs imkanı Burhaniye Belediyesi tarafından verildi. Burhaniye Belediyesi öğrencilere Şubat ayı burs ödemelerini eksiksiz şekilde yatırdıklarını dün itibariyle sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.” Burs hakkı kazanmış olan tüm öğrencilerimizin Şubat ayı burs ödemeleri tek tek hesaba yatırılmıştır.” açıklamasıyla sosyal medyada paylaşım yaptı. 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal