Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı, ne zaman yapılacak? 2023 ÖTV’siz telefon alma şartları neler, hangi modellerde geçerli?

Öğrencilere vergisiz telefon satışıyla ilgili araştırmalar hızla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın detaylarını açıkladığı vergisiz telefon ve bilgisayar satışının ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı, ne zaman yapılacak? 2023 ÖTV’siz telefon alma şartları neler, hangi modellerde geçerli? Soruların yanıtı haberimizde…

10.10.2023-16:37 - (Son Güncelleme: 10.10.2023-16:37)

AK Parti’nin seçim dönemindeki vaatlerinden birisi olan öğrencilere vergisiz telefon konusunda geçtiğimiz haftalarda resmi adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilere vergisiz cep telefonu müjdesinin detaylarını açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında öğrenciler vergisiz telefon ve bilgisayar uygulamasının Ne Zaman başlayacağını öğrenmek için internetten araştırmalara başladı. Peki Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı, ne zaman yapılacak? 2023 ÖTV’siz telefon alma şartları neler, hangi modellerde geçerli?

Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı?

Konu hakkında geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamada "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Öğrenciye Vergisiz Telefon ve Bilgisayar

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Eylül'de gerçekleşen Kabine toplantısı sonrası konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Gençlere 10 GB internet ve cep telefonu desteği konusunu değerlendirdik. Nihai çalışmaya göre bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız." 

Erdoğan’ın açıklamalarına göre 9500 TL ve altındaki telefonlar için 5500 TL devlet desteği sağlanacak.

2023 cep telefonu vergi oranı

Cep telefonlarının vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve yüzde 18 oranında KDV alınıyor.

Cep telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak değişiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal