Öğrenci kimlik kartı nedir, nasıl alınır? Öğrenci kimlik kartı kaybedildiğinde ne yapılması gerekir? Lise ve üniversite öğrenci kimlik kartı çıkarma

Üniversite, lise ve AÖF tarafından öğrencilerine verilen öğrenci kimlik kartının ne işe yaradığı ve nasıl temin edilebileceği araştırılmaktadır. Okullar tarafından verilen öğrenci kimlik kartının kaybedildiği zaman tekrar nasıl alınabileceği merak edilmektedir. Öğrenci kimlik kartı nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

23.06.2022-11:33 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-11:33) Öğrenci kimlik kartı nedir, nasıl alınır? Öğrenci kimlik kartı kaybedildiğinde ne yapılması gerekir?  Lise ve üniversite öğrenci kimlik kartı çıkarma

Özellikle üniversite fakültelerinden öğrencilere verilen öğrenci kimlik kartının birçok alanda kullanımında yararı vardır. Örgün eğitiminin yanı sıra açık öğretim fakülteleri tarafından da öğrenci kimlik kartı verilmektedir. Öğrenci kimlik kartı nedir? Öğrenci kimlik kartı nereden alınır? Öğrenci kimlik kartı kaybedildiğinde ne yapılır?

Öğrenci kimlik kartı nedir?

Her sene yüz binlerce aday üniversiteye kayıt yaptırırken öğrencilere idare tarafından öğrenci numarası verilmektedir Kişinin mezun olana kadar ki tüm işlemleri yapabilmesi o numara sayesinde gerçekleşir. Bunun yanı sıra ise öğrencilere üniversiteler tarafından öğrenci kimlik kartı verilir. Öğrenci kimlik kartının birçok yararı vardır özellikle toplu taşıma araçlarında indirimli uygulanması için büyük fırsattır.

Lise öğrenci kimlik kartı nasıl çıkartılır?

Her lisede bu şart aranmasa da bazı okullarda giriş yapılırken öğrencilerin kimlik kartını göstermesi zorunludur. Öğrencilerin kimlik kartını kaybetmesi sonucunda okul idaresine giderek tekrar temin edilebilir.

AÖF öğrenci kimlik kartı nereden alınır?

Açık öğretim Fakültesi'nde de diğer üniversitelerde olduğu gibi öğrenciler kimlik kartına sahiptir. AÖF öğrencileri okula sıklıkla gitmediğinden ötürü AÖF bürolarından öğrenci kimlik kartının temini yapılabilir.

Öğrenci kimlik kartı

Öğrenci kimlik kartımı kaybettim, ne yapmalıyım?

Sebebi fark etmeden öğrenci kimlik kartının kaybedilmesi üzerine vatandaşlar tekrar nasıl çıkartırım sorusuna yanıt aramaktadır. Üniversitenin öğrenci işlerinden yardım alarak tekrar kimlik kartı çıkarma işlemleri başlatılmaktadır. Fakat tekrardan çıkartabilmek için farklı şartlar istenmektedir. Bazı üniversiteler tekrar öğrenci kimlik kartı çıkarırken ücret talep etmektedir.

Üniversite öğrenci kimlik kartının başkası tarafından kullanılması disiplin suçu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenden dolayı kimlik kartınızı başkasına vermemeniz tavsiye edilmektedir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal