Öğrenci İzin Belgesi

Öğrenci izin belgesi, öğrencinin durumunun okul müdürü ve velisi tarafından tek bir kağıt üzerinde belgelendirilmiş halidir. Bu belge sayesinde öğrenci özürlü devamsızlık yerine özürsüz devamsızlık hakkını kullanarak izin almış olur.

24.03.2020-12:56 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-12:55) Öğrenci İzin Belgesi

Bu izin sayesinde öğrenci izin verilen gün veya günlerde okula gelmemekte özgürdür.

Öğrenci İzin Belgesi Nasıl Talep Edilir?

Öğrenci izin belgesi öğrenciye sık sık verilen bir belge değildir. Yalnızca önemli durumlarda verilen bu belge için öğrencinin geçerli bir mazereti olmak zorundadır. Bu mazeretlere örnek olarak öğrencinin derse katılamayacak derecede rahatsız olması, öğrencinin ameliyat olacak olması, futbol turnuvaları ve çeşitli okul aktiviteleri verilebilir. Öğrenci izin belgesinin alınabilmesi için gereken bir diğer unsur ise veli iznidir. Müdür ve velinin izni olmadan öğrenci izin belgesi verilememektedir. Bu nedenle öğrencinin velisi okula gelip belgeyi imzalamak zorundadır.

Öğrenci İzin Belgesi Hangi Durumlarda Verilmez?

Bazı durumlarda öğrenci izin belgesi verilmez. Bu durumlardan bazıları öğrencinin geçerli mazereti olmaması veya velisinin onayı olmamasıdır. Eğer öğrencinin velisi okula müracaat edip imza vermezse, öğrenci izin belgesi alamaz. Öğrencinin izin belgesi alamamasına neden olacak bir diğer husus ise öğrencinin özürsüz devamsızlık haklarının bitmiş olmasıdır. İzin belgesi ile izin alan öğrencinin devamsızlığı özürsüz devamsızlık olarak birikir. Fakat öğrenci tüm özürsüz devamsızlık haklarını kullanmış ise öğrenciye izin belgesi verilme şansı yoktur.

Öğrenci Veli İzni Kaç Gündür?

Öğrenci izin belgesi ile alınan izin, veli onayı gerektirdiğinden aynı zamanda veli izni diye de geçer. Bu izin alındığında özürsüz devamsızlık olarak sayılacaktır. Her öğrenciye tanınan özürsüz devamsızlık hakkı toplamda 20 gündür. Eğer öğrencinin 20 günlük veli izin hakkı dolmuş ise öğrenciye izin belgesi verilemez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal