Öğrenci affı nedir ne zaman çıkacak? 2022 Öğrenci affı çıkacak mı? Öğrenci affı kimleri kapsıyacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan öğrenci affına ilişkin açıklamalar geldi. Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine dair öğrenci affı çalışmaları başlatıldığı açıklamalarında bulunan Akbaşoğlu'nun ardından milyonlarca lisans ve yüksek lisans öğrencisi öğrenci affının ne zaman çıkacağına dair araştırmalarda bulunmaya başladı. Aynı zamanda bu affın kimleri kapsayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

13.05.2022-13:19 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-13:19) Öğrenci affı nedir ne zaman çıkacak? 2022 Öğrenci affı çıkacak mı? Öğrenci affı kimleri kapsıyacak?

Öğrenci affı için çalışmaların başlayacağına dair bir son dakika gelişmesi yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, lisans ve yüksek lisans öğrencileri için öğrenci affı çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Bunun üzerine milyonlarca kişi bu aftan nasıl yararlanabileceğini, öğrenci affının ne zaman çıkacağını ve bu affın kimleri kapsayacağını merak ediyor. İşte detaylar...

AK Parti, eğitim hayatları birçok farklı sebepten ötürü yarım kalmış ya da kesintiye uğramış üniversite öğrencileri için lisans ve yüksek lisans düzeyinde öğrenci affı çalışması başlattığını duyurdu. Bu alanda yapılacak çalışmanın duyurusu TBMM Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu tarafından yapıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Lisans ve yüksek lisans öğrencileri için öğrenci affı çalışması başlattık." dedi.

Öğrenci affı ne zaman çıkacak

Öğrenci affı ne zaman çıkacak?

Öğrenci affının çıkacağına dair yapılan duyurunun ardından bu dertten muzdarip olan öğrenciler, öğrenci affının ne zaman yasalaştırılacağını da merak etmeye başladı. Eğitim hayatlarına devam etmek için fırsat kollayanlar için büyük bir öneme sahip bu konu için Akbaşoğlu, öğrenci affı için başlattıkları çalışmanın paketini temmuz ayı öncesinde TBMM'de yasalaştırmayı planladıklarını aktardı.

Öğrenci Affı nedir

Öğrenci affı nedir?

Öğrenci affı, yapılan duyuru kapsamında yalnızca lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsayacaktır. Bundan yararlanmak isteyen birçok öğrenci bulunsa da bu duruma dair henüz ayrıntılı bir açıklama bulunmamaktadır. Bu nedenler öğrenci affı başvuru şartları hakkında da pek bir yoktur.

2018'de yapılan öğrenci affından yararlanmak isteyenlerin askerlik görevi, mücbir sebepler ve sağlık nedenleri haricinde 18.09.2018 tarihine kadar ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurmaları şarttı.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal