Ofsayt Sistemi Yeniliyor

FIFA Futbol Geliştirme Başkanı Arsene Wenger, 2022 Dünya Kupası'nda otomatik ofsayt sistemine geçilebileceğini açıkladı.

08.04.2021-17:40 - (Son Güncelleme: 08.04.2021-17:40) Ofsayt Sistemi Yeniliyor

Wenger, bu sistemde pozisyon sonrası sinyalin hemen yan hakeme gideceğini dile getirdi. FIFA geçtiğimiz ay VAR incelemeleri için uzun bekleme sürelerini sınırlamak için 'yarı otomatik' kararlara izin verecek teknolojiyi test etmeyi planladığını belirtmişti.

YENİ OFSAYT SİSTEMİ

FIFA'nın futbol geliştirme başkanı Arsene Wenger, önümüzdeki yıl Katar'da yapılacak Dünya Kupası'nda ofsayt görüşmeleri için otomatik bir sistem uygulamaya hazır olacağını söyledi.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu ise, geçen ay ofsayt yasasını incelemeye devam ettiğini ve VAR incelemeleri için uzun bekleme sürelerini sınırlamak için 'yarı otomatik' kararlara izin verecek teknolojiyi test etmeyi planladığını dile getirmişti. Ancak Wenger, ofsayt olursa doğrudan hakemin asistanını bilgilendiren 'otomatik' ofsayt teknolojisinin olmasından yana görüş bildiriyor.

SİSTEM 2022'DE HAZIR OLACAK

FIFA'ya göre yarı otomatik ofsayt teknolojisi, hakem son kararı vermeden önce VAR'a ek bilgi sağlıyor. FIFA'nın futbol geliştirme başkanı Wenger basına konuştu, 'Otomatik ofsayt 2022'ye hazır olacak' ifadelerini kullandı.

'Otomatik ofsayt sistemi için uğraşıyorum. Bu sistemde sinyal hemen çizgi hakemine gidecek. Beklememiz gereken süre ortalama 70 saniye, bazen 80 saniye. Bu çok önemli çünkü bazı durumlarda gollerin iptal edildiğini görüyoruz' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal