OECD açıkladı, Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü`nün (OECD) Haftalık GSYH Takip verisine göre, Türkiye ekonomisi 6-12 Mart haftasında geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 6,83 büyüdü.

16.03.2022-13:01 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-13:06) OECD açıkladı, Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor!

OECD'nin hazırladığı Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Haftalık Takip verisine göre, Türkiye ekonomisi 6-12 Mart haftasında geçtiğimiz yılın aynı zamanına kıyasla yüzde 6,83 oranında büyüme kaydetti. OECD, hafta bazında GSYH verisini makina öğrenmesi ile birlikte Google Trends verilerini baz alarak oluşturuyor. 

Toplamda 46 ülkenin hesaplanıyor

Haftalık Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Takipçisi, 46 ülke için oluşturuluyor. Google Trends verisini bir makine öğrenmesi modeliyle birlikte hesaplanan ve tüketim, iş gücü piyasası, konut, ticaret, sanayi aktivitesi ve ekonomik belirsizlik hususunda araştırma hareketlerine dair verileri bir araya topluyor. 

OECD üyeleri ile birlikte G20 ülkeleri için de hesaplanan bu yüksek frekanslı ekonomik aktivite verileri haftalık GSYH'yı geçen yılın aynı haftası ve 2 yıl öncesinin aynı haftası olmak üzere 2 farklı şekilde karşılaştırmalı olarak kamuoyuna sunuyor.

Büyüme oranı yüzde 6'nın üzerinde

Bu bağlamda Türkiye'de GSYH 6 Mart ile başlayan haftada 2019'un aynı haftasına göre yüzde 6,05 büyüme kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal