OBP nasıl hesaplanır? 2022 LGS OBP puanı hesaplama

Bugün LGS sınavına giren ortaöğretim mezunu öğrenciler sınav sonrası soruların cevaplarını merak ediyor. Ortaöğretim başarı puanı internette en çok arananlar arasına girdi. Peki OBP puanı nasıl hesaplanır? OBP puanı sınav sonuçlarına yansıyacak mı? Detaylar haberimizde!

05.06.2022-16:50 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-16:50) OBP nasıl hesaplanır? 2022 LGS OBP puanı hesaplama

 

Bugün yapılan LGS sınavı 2 oturum ile yapıldı. 09:30' da 1 oturum sözel kısım yapılırken 11:30' da 2. oturum olan sayısal kısma girdiler. Sınavdan çıkan öğrenciler ne kadar doğru yaptıklarını ortalama kaç puan alacaklarını merak ediyorlar. Sınav sonrası LGS cevap anahtarı yayınlandı. Kontrol eden öğrenciler hangi liseye giriş yapabilecekler öğrenmek istiyorlar. Peki nasıl hesaplanır?

LGS katsayı ve yüzdelik dilim hesaplama 2022

LGS sınavı 1. oturum Türkçe, T.C.İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Din Kültürü ve Ahlak bilgisi, Yabancı Dil derslerinden oluşuyor. 2. oturum ise Matematik ve Fen bilimlerinden oluşuyor. Toplam 6 dersten sınava giren öğreniciler puanlarını hesaplamak istiyor.
OBP nasıl hesaplanır?
LGS puan hesaplama nasıl yapılır?

6 testten oluşan sınavda her testten doğru yanlış sayısına bakılır.

3 ve katları yanlışı var ise doğrudan 1 çıkarılır.(3 yanlış 1 doğruyu götürüyor)

Bu işlemden sonra ortalama hesaplamak için her testin ham puanları alınarak sınava giren öğrenci sayısına bölünür.

Eğer standart sapma var ise her testin ham puanı ortalaması ve sınava giren adayların sayısı kullanılarak bir hesap yapılır.

Standart sapma olan testin ortama ve SP kullanılarak sınava giren öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye SP'yi ise 10!a getiren bir işlem uygulanır.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal