O ürünü artık hayallerinizde bile yiyemeyeceksiniz! %200 zam yapıldı

Herkesin evinden eksik etmediği o ürünw öyle bir zam yapıldı ki! Artık hayallerde bile yemek çok zor. %200 zamla bugün raflarda satışa çıkartıldı. İşte yemenin hayal olacağı zam üstüne zam getirilen o ürün…

06.04.2024-10:58 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-12:49) O ürünü artık hayallerinizde bile yiyemeyeceksiniz! %200 zam yapıldı

Enflasyon oranlarının artmasıyla beraber vatandaşların en sık kullandığı ürünlere de peş peşe zam yapılmaya devam ediliyor. Özellikle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra pek çok ürüne tekrardan zam getirildi. Vatandaşlar uygun fiyatlarla market alışverişi yapmak için aktüel ürünleri ya da indirim kampanyalarını takip ederken, o üründen moralleri bozacak haber duyuruldu. 3 ay içerisinde %200’den fazla zam yapıldı.

Kakaoya 3 ayda %200 zam

Pek çok aktarda ve marketlerde kakao fiyatlarında 3 ay boyunca peş peşe zam yapıldı. Yapılan zamlarla birlikte %200 oranına kadar zam dalgasıyla karşı karşıya kalan kakaoda bu dönemler içerisinde bolluk devrenin ise bittiği aktarılanlar arasında.

O ürünü artık hayallerinizde bile yiyemeyeceksiniz! %200 zam yapıldı

Özellikle son aylar içerisinde kakao rekoltesinde yaşanan %50 oranında düşüş fiyatları bir hayli yakından etkiliyor. Kakao fiyatları son 44 yılın en zirve seviyelerine ulaşmış durumda. 1 kg kakao 600 TL’yi aşmışken, yeni yılda bugüne kadar ise %200’e yakın bir zam uygulaması yapıldı. 

Eskişehir aktarı konuyla ilgili konuştu

Eskişehir’de hali hazırda aktarlık yapan Koray Özkılıç, kakao fiyatları ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Fiyatların gelecek dönemler içerisinde daha da fazla artacağının altını çizen Özkılıç, kakaoda rekoltenin %50’den fazla düştüğünü, bu sebeple ürün tedariği konusunda sorunların beraberinde geldiğini aktardı. En yüksek tüketim sebebiyle talep görmeye devam eden kakao fiyatları da; arz talep ile doğrudan paralel şekilde artışa geçti. Dünya pazarı doğrultusunda hızlı bir yükseliş yaşayan kakao, yılbaşından bugüne kadar ise %200’lük bir artışla rekor kırdı. Fiyatlar ilerleyen dönemlerde artışa geçmeye devam edecekken, şu anda kakaonun kilogramı 600 TL’ye ulaştı.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal