O okulda adım atacak yer yok: Oy kullanma sırası merdivenlere kadar uzadı

Avcılar ilçesinin Leyla Bayram İlkokulunda oy kullanma sırası okul koridorlarından neredeyse dışarı kadar uzandı. Binlerce kişi sabah saatlerinden bu yana oy kullanmayı sürdürüyor. İşte detaylar…

31.03.2024-16:30 - (Son Güncelleme: 31.03.2024-16:30)

31 Mart yerel seçimleri için oy kullanma trafiği hızla sürüyor. Sandıkların kapanmasına dakikalar kala Türkiye’de milyonlar halen sandık başında oy kullanmaya devam ediyor. Saat 17.00’de sona erecek olan oy kullanma işlemleri öncesinde bazı ilçelerdeki okullarda sıra dışı bir yoğunluk yaşanıyor.

Tek okulda 19 binin üzerinde seçmen var

Haber7’de yer alan habere göre; Oy kullanma işleminin gerçekleştirildiği bazı okullarda büyük bir kalabalık oluştu. Avcılar Leyla Bayram İlkokulu da bu okullardan biri. Türkiye'deki en fazla seçmen sayısına sahip okullardan biri olan Leyla Bayram İlkokulu'nda tam 19 bin 249 seçmen kayıtlı bulunuyor. 

O okulda adım atacak yer yok: Oy kullanma sırası merdivenlere kadar uzadı

Okulda toplamda 55 sandık ve yaklaşık 500 personel görev yapıyor. Oy kullanma işlemleri başladığında ise vatandaşlar adeta okula akın etti. 20 bine yakın seçmenin bulunduğu okulda, iç ve dış mekanlarda büyük bir yoğunluk yaşandı. Seçim günü, sanki tek başına bir ilçe haline gelen okulun koridorları ve sıraları, merdivenlere kadar dolup taştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal