O Borçlar Üç Ay Ertelendi!

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, koronavirüs salgını sebebiyle mağdur olan esnaf ve sanatkarın kredi borçları üç ay ertelendi.

23.07.2020-11:15 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-13:04) O Borçlar Üç Ay Ertelendi!

Koronavirüs pandemisinde zarar alan esnaf ve sanatkarın Halkbank'tan aldıkları ve ödenmeyen düşük faizli kredi borçları üç ay ötelendi.

Alınan kararla, koronavirüs pandemisi sebebiyle işleri zarar alan ve Türkiye genelinde çalışma yapan esnaf ile sanatkarların, Halkbank aracılığıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine (TESKOMB) bağlı bölge birliklerine ortak olan esnaf ile sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle ya da direkt düşük faizli kredi kullandırılmasıyla ilgili kararlar çerçevesinde mevcut kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili usul ve esaslar düzenlendi.

BAŞVURU KOŞULU ARANMAKDAN BORÇLAR ÜÇ AY ÖTELENDİ

Bu verilere göre, 30 Haziran 2020 tarihi ve öncesinde kullanılan düşük faizli kredilerden çıkan borçlardan 1 Temmuz 2020-30 Eylül 2020 döneminde süresi bitecek olup, kararın uygulamaya konduğu tarih itibarıyla itfa edilmeyen borçlar, müracaat koşulu aranmaksızın faiz tahakkuk ettirilerek ve taksit sayısı sabit tutularak üç ay ertelendi.

Erteleme süresince taksit-anapara borcu ve tahakkuk edecek faizin alakalı kararlar doğrultusunda borçluya yansıyan bölümüyle tutarla ilgili banka ve sigorta muameleleri vergisi kalan taksitlere eşit bir şekilde eklenecek.

Karar çerçevesinde kredisi ötelenen esnaf ile sanatkarlardan erteleme süreci boyunca personel sayısını azaltmayacağına dair taahhütname imzalanacak. Personel sayısında eksilme belirlenen esnaf ve sanatkarlar öteleme kapsamından çıkarılacak.

Bankanın hüküm çerçevesinde ötelenen kredilerden meydana gelecek kazanç kayıpları, Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla ödenecek.

Karar, 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla geçerli kabul edilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal