O belediye yaptığın zamla ortalığı karıştırdı! Maaşlara %80 zamlı verilecek

Belediyeden maaşlarına zam bekleyen vatandaşlara tek tek müjdeli haberler veriliyor. Fethiye Belediyesi’nde olanlar yaşadı! %80 zamlı maaşı kapacak.

07.03.2024-14:09 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-14:09) O belediye yaptığın zamla ortalığı karıştırdı! Maaşlara %80 zamlı verilecek

Asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan zamlardan sonra belediyeler de tek tek sendikalarla görüşme sağlayarak maaşlara zam yapmaya başladı. Mart ayının ilk haftalarında sendikalarla görüşmeleri tamamlayan belediyeler kamuoyuna sanma maaşları duyurmaya başladı. Göz kamaştırıcı bir haber ise Fethiye Belediyesi’nden verildi. Fethiye Belediyesi güncel olarak çalışan personellerine %80 oranında zam yaptığını paylaştı. Fethiye Belediyesi çalışanları bir sonraki maaşlarını %80 zamlı şekilde alabilecek.

Fethiye Belediyesi’nden maaşlara %80 zam 

Yılbaşı itibariyle asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarını peş peşe yapılacak zamlar duyurulmuştu. Paylaşılan zamlı maaşlardan sonra da gözler bu sefer belediye personellerine çevrildi. Belediye personelleri mart ayı itibariyle zamlı maaş gelişmelerini de bir hayli yakından takip etmeye başladı. Sendikalar ile tek tek görüşme sağlayan belediyeler, bu günler içerisinde zamlı maaşlarını açıklamaya başladı. Hem resmi internet siteleri üzerinden hem de sosyal medya hesaplarından yapılan zamları paylaşan belediyelerden büyük müjdeyi ise Fethiye Belediyesi verdi. Fethiye Belediyesi, belediye personellerine %80 oranında zam yapılacağını duyurdu.

Fethiye Belediyesi çalışanlarına %80 zam

En düşük çalışma ücreti 27.000 TL oldu

Fethiye Belediyesi yapmış olduğu sendika görüşmelerinden sonra Mart ayının ilk günlerinde beklenen açıklamayı yaptı. Diğer belediyelerin yapmış olduğu zammı sollayarak, Belediye Başkanı Alim Karaca tüm personel maaşlarına %80 oranında zam yapacağını paylaştı. Fethiye Belediyesinde yapılan %80 zammın ardından en düşük ücret ise 27.000 TL oldu.

Belediye Başkanı Alim Karaca, son süreçlerde içlerinde bulunduğu zor ekonomik şartlara karşı emekçinin yanında olduğunun altını çizdi. Sendika temsilcileriyle uzun uzun görüşme sağladığını dile getiren Alim Karaca; personellerine %80 oranında zam yaptığını ve en düşük çalışma ücretinin belediye kapsamında 27.000 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal