O Bakanlığa 1608 yeni personel alımı yapılacak! Resmî gazetede ilan yayınlandı

İş arayanlara müjdeli haber İçişleri Bakanlığı tarafından verildi İçişleri Bakanlığı, Resmî Gazete’de yayınlayarak toplamdan 1.608 personel alımı yapacağını paylaştı.

03.04.2024-13:43 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-13:43) O Bakanlığa 1608 yeni personel alımı yapılacak! Resmî gazetede ilan yayınlandı

İçişleri Bakanlığı’nda görevlendirilmek üzere toplamda sözleşmeli 1.608 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere yapılacak olan personel alımı için Resmî Gazete’de ilan yayınlandı. Mühendis, büro personeli, teknisyen, avukat gibi pek çok farklı alanda istihdam sağlanacak. 22 Nisan 2024 tarihinde başlayacak olan başvuruların tüm detayları tek tek belli oldu. KPSS puanınız varsa 22 Nisan tarihinden itibaren online olarak başvurularınızı gerçekleştirebileceksiniz.

İçişleri Bakanlığı personel alım nitelikleri neler?

İçişleri bakanlığı tarafından yapılacak olan 1.608 yeni personel alımı için istihdam sağlanacak alanlar da belli oldu. Mühendis, büro personeli, teknisyen, avukat, tekniker, destek personeli, arşiv uzmanı, mimar teknikeri, çağrı karşılama personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, programcı pozisyonlarında toplamda 1.608 personel alımı yapılacak.

O Bakanlığa 1608 yeni personel alımı yapılacak! Resmî gazetede ilan yayınlandı

İçişleri Bakanlığı personel alım şartları neler?

İçişleri bakanlığı personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak olan adayların ÖSYM doğrultusunda düzenlenen 2022 yılı Kamu Personeli Seçme sınavı B grubundan lisans mezunları için KPSSP,3 ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için ise KPSS94 puan türünden en az az 60 ve üstü gerekiyor. Tercih sıralamasına göre ilan edilecek olan açık pozisyon sayısının 4 katı aday değerlendirmeye alınacağı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı personel alım ne zaman yapılacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan personel alımının 22 Nisan 2024 tarihinde başlayacağı duyuruldu. 26 Nisan 2024 tarihine kadar başvuruları toplayacak olan İçişleri Bakanlığı, E - Devlet üzerinden başvuruların kolaylıkla yapılabileceğini paylaşıldı. Adayların ekstra olarak bir evrak göndermesine ya da bakanlığa gitmesine gerek kalmayacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal