O Arabalarla Dışarı Çıkmak Artık Yasak

Fosil yakıtlı araçlar olarak da belirtilen dizel ve benzinli araçlar artık son zamanlarını yaşıyor denilebilir. İşte dizel ve benzinli araçların kullanımının yasak olacağı başlıca ülkeler...

16.02.2018-10:09 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-10:31) O Arabalarla Dışarı Çıkmak Artık Yasak

Fosil yakıtlı araçlar olarak da belirtilen dizel ve benzinli araçlar artık son zamanlarını yaşıyor denilebilir. Her ne kadar yeni geliştirilen motorlarda emisyon oranları indiriliyor olsa da, bu araçların çevreyi kirlettikleri ve bunun artık dünyada büyük bir sıkıntı haline dönüştürüldüğü gerçeğini değiştirmiyor.

Beklendiği üzere, çevreyi kirleten fosil yakıtlı araçlar yerini sıfır karbon salınımına sahip yani çevreyi hiçbir şekilde kirletmeyen elektrikli araçlara bırakıyor. Dünyada artık pek çok otomotiv devi kaynaklarının çok ciddi bir kısmını elektrikli araç üretimine ve gelişimine aktarıyor.

Çevre kirliliği hakkında ciddi şekilde el atan ülkelerden bazıları, her geçen gün üretilen elektrikli araç sayısının yükselmesi, yeni modeller, artan menziller ve kullanımın sıklaşması sayesinde fosil yakıtlı araçların kullanımını yasaklamışken, bazıları da yasaklamak için harekete geçiyor.

İşte dizel ve benzinli araçların kullanımının yasak olacağı başlıca ülkeler:

İngiltere ve Fransa: İki ülke, 2040 senesinden itibaren hem benzinli hem de dizel araçların kullanımını yasaklamayı düşünüyor.

Hollanda: 2030 senesinden itibaren satılacak tüm yeni araçların sıfır emisyona sahip olması gerektiğini belirtti.

Norveç: 2025 senesinden itibaren dizel ve benzinli araç satışı yasaklanıyor. Elektrikli araçlar için verilen vergi teşvikleri sayesinde bu sürenin otomatik olarak kısalabileceği de tahminler arasında.

Çin: Benzinli ve dizel araç satış yasağının 2030 yılından itibaren uygulamaya konulması için hazırlıklara girecek.

Hindistan: 2030 senesinden itibaren satılacak tüm araçlar elektrikli olmak zorunda.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal