O 8 ile büyük piyango vurdu! Listede şehriniz varsa gayrimenkul tapunuz hazır

Milyonlarca vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ’den yeni bir müjde dolu haber verildi. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, fahiş kira fiyatlarını bir kenara bırakacak. O 8 ilde gayrimenkul fırsatını yakalayacak.

04.04.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-09:35) O 8 ile büyük piyango vurdu! Listede şehriniz varsa gayrimenkul tapunuz hazır

Dar gelirli vatandaşlar, TOKİ’nin başlatmış olduğu konut projeleri ile ev sahibi olmaya devam ediyor. Özellikle aylık düşük miktar geri ödemeyle vatandaşları konut sahibi yapan TOKİ, bu defa o 8 il için müjde dolu haberi duyurdu. 2.000 konutluk, 8 yeni projeye imza attığını paylaştı. 2024 yılında başlatacak olduğu konut proje ise ile dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlar konut sahibi olabilecek. Nisan 2024 projeleriyle pek çok vatandaş konut sahibi olabilecek.

8 yeni projeyle 2.031 konut inşa edilecek

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı olan Toplu Konut İdaresi’nden müjde dolu haber verildi. Konut sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için Nisan 2024 projeleri tek tek duyuruldu. 8 yeni ilde 8 yeni projenin gerçekleşeceğini duyuran TOKİ, bu projelerle beraber 2031 konutun inşa edileceğini paylaştı. Konya, Kırıkkale, Ankara, Erzincan, Kütahya, Çorum ve Gümüşhane’de başlayacak bu projelerle dar gelirli vatandaşlar uygun aylık ödemelerle konut sahibi olabilecekler.

O 8 ile büyük piyango vurdu! Listede şehriniz varsa gayrimenkul tapunuz hazır

TOKİ 2024 konut projeleri

TOKİ tarafından 2024 yılının Nisan ayında imza atılacağı projeler şu şekilde belirlendi; Kırıkkale’de 71 adet konut, Konya’da 24 adet konut, Erzincan'da 214 adet konut, Ankara Sincan’da 994 konut, Çorum'da 67 konut, Kütahya'da 448 konut, Gümüşhane’de 88 konut. 

Söz konusu olan projeler için ihale tarihleri farklı gösteriyor olup, vatandaşlar TOKİ’nin resmi sitesi üzerinden güncel ihaleleri görüntüleyebilecek. İstenilen teminat bedeli bankaya yatırdıktan sonra daireler için yapılacak kuraya başvuruda bulunmak mümkün.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal