Nusrettin Maçin Kimdir?

TBMM Genel Kurulu'nda Kürdistan lafıyla tepki toplayan HDP milletvekili, 3 oturumluk ceza almış oldu. Şanlıurfa milletvekili, kuruldan ayrıldı. Peki, Nusrettin Maçin nereli?

09.12.2021-09:53 - (Son Güncelleme: 09.12.2021-11:22) Nusrettin Maçin Kimdir?

TBMM’de sular durulmuyor. Dünkü toplantıda yumruklu tekmeli kavga yaşanmıştı. İçişleri Bakanı hakkında iddialar sonucu bakan kürsüye çıkıp konuşmuştu. Hareketli TBMM toplanmasının ardından şimdi de HDP’nin Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin’den skandal yaratacak sözler geldi.

HDPLİ VEKİLDEN KÜRDİSTAN KONUŞMASI

HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, TBMM Genel Kurulu’nda Kürdistan’a özgürlük ve iktidara geleceğiz sözleri nedeniyle üç oturuma katılmama cezası verildi. “Geleceği biz inşa edeceğiz. Yeni Türkiye inşasında halkların kardeşliği ve birliğini biz sağlayacağız. Türkiye'ye demokrasi ve barış, Kürdistan'a özgürlük şiarıyla iktidara geleceğiz.” Sözleri üzerine Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Kürdistan'a özgürlük diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmeye çalışıyor, müdahale eder misiniz? Tutanaklardan çıkması gerekir.” sözleriyle duruma tepki gösterdi. Maçin’in 3 oturumluk cezası onaylandıktan sonra Maçin Genel Kurul’dan ayrıldı.  


NUSRETTİN MAÇİN KİMDİR?

1963 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğan Maçin, ilkokulu yine Lice ilçesine bağlı Yukarı Duru köyünde okumuştur. Ortaokulu eski Malatya Bölge okulunda tamamladı. 2003 yılında Mesop girişiminde yer aldı. Daha sonra bu girişim Özgürlük ve Sosyalizm Partisine dönüştü. Partinin kurucu üyesi ve genel başkan yardımcısı olarak görevini sürdürdü. 

Nusrettin Maçin, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden 27. Dönem Şanlıurfa milletvekili olarak seçilmiştir. TBMM’de yasama çalışmalarına katılmıştır. HDP’nin Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesidir. Nusrettin Maçin, dün yaptığı TBMM konuşması yüzünden 3 oturum ceza aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal