18.04.2022-09:02 (Son Güncelleme:18.08.2023-12:30)


1

Nurgül Yeşilçay kimdir?

Nurgül Yeşilçay kimdir?

İkinci Bahar ve Asmalı Konak gibi efsane dizilerde yer almış başarılı oyuncu Nurgül Yeşilçay, 26 Mart 1976 doğumludur. Lise’ye kadar İzmir’de eğitim alan başarılı oyuncu, üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde almıştır.



2

Üniversite eğitimi devam ederken Yeşilçay, Şener Şen ve Türkan Şoray gibi usta isimlerle birlikte rol aldığı akıllara kazınan "İkinci Bahar" dizisinde "Gülsüm" karakteri rol alarak televizyon dünyasına adım attı. Daha sonrasında ise birçok başarılı işte yer aldı. Güzel oyuncu 46 yaşındadır. Güzelliği ile de adından sık sık söz ettiren Yeşilçay, doğam büyüme İzmirli’dir. Başarılı oyuncu 2004 yılında kendisi gibi oyuncu Cem Özer ile evlendi. İkilinin bu evlilikten Osman Nejat adında bir çocukları oldu.



3

Oyunculuk kariyeri

Oyunculuk kariyeri

Daha öğrenci olduğu yıllarda İkinci Bahar dizisinde oynamaya başlaya Yeşilçay, sonrasında herkesin hafızasına kazınan 2002 yapımı Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak dizisinde rol aldı. Canlandırdığı Bahar Karadağ rolüyle şöhreti yakalayan Yeşilçay, geniş kitlelere ulaştı. 2002 yılında şarkıcı Teoman'la beraber "Mumya Firarda" adlı komedi filminde rol alarak sinema sahnesine giren Nurgül Yeşilçay, 2003 yılında Abdullah Oğuz'un yönettiği Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayat'ta Özcan Deniz'le birlikte yine başrolde olarak projede yer aldı.



4

Yönetmenliğini Yeşilçam'ın efsane yönetmenlerinden Atıf Yılmaz'ın yaptığı "Eğreti Gelin" filmindeki "Kostak Emine" rolü ile 2005 12. Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü almaya hak kazandı. 2004 yılında Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol alan Yeşilçay, 2004'te beş yönetmenin yönettiği Anlat İstanbul filminde "Saliha" karakterini canlandırdı.



5

2005-2006 sezonunda ATV'de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık'la başrolü paylaştı.



6



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr