Nureddin Nebati canlı yayında Dolar kuru hakkında önemli açıklamalarda bulundu: İçiniz rahat olsun

Muhalefetin dolar kurunda 20, 30 liraları beklediğini söyleyen Nureddin Nebati, Türk Lirasının en düşük durumda olduğunu ve daha düşmeyeceğini söyledi.

22.03.2022-17:06 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-17:21) Nureddin Nebati canlı yayında Dolar kuru hakkında önemli açıklamalarda bulundu: İçiniz rahat olsun

Bakan Nebati, bir televizyon kanalında sorulan soruları yanıtladı.

Bakan Nebati, burada hem soruları yanıtladı hem de ekonomi gündemini değerlendirdi. Hazine Bakanı, kur korumalı mevduat hesaplarına ilişkin son verileri de paylaşarak, hesapların ilk 3 aylık vadesinin 23 Mart'ta bittiğini ilk çıkışların olup olmayacağına bakacaklarını dile getirdi.

570 milyar toplandı

Mevduatlardan çıkış beklemediğini belirten Bakan Nebati, '570 milyar lirayı aştı. Son günlerde artış sürüyor. 23'ünden beri 3 ay dolup çıkışın olup olmadığını göreceğiz. Ben size söyleyeyim. Bir yatırımcı neden çıksın? En kötü ihtimalle döviz kuru sabit devam edecek.' dedi. 


Dolar fırlayacak sanıyorlar

Doların yükseleceğini zannedenler var diyerek, 'Hazine'ye olan etkisini söylüyorlar; etkisi çok düşük. Niye çok düşük? Dolar kuru için bunlar bekliyorlar 20, 25, 30 TL olacak diyorlar. Niye olsun?' dedi. 

'Vatandaş rahat olsun'

Zaten Türk Lirası en zayıf durumda. Gideceği bir yer yok. Vatandaş rahat etsin, rahat olsun.

Hazine'ye olan yükü.. Ne olacak biz ücretlilerin vergisinden vazgeçtik. Bize yükü 49 milyar Türk Lirası. Bunun bizim Hazine'ye yükü 15 milyar lirayı bile geçmiyor.' açıklamasında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal