Numan Kurtulmuş TBMM TV'yi ziyaret etti: Dünyada ilk üçteyiz

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Televizyonunu ziyaret etti. Kurtulmuş, TBMM TV'nin dünyadaki 68 parlamento televizyonu arasında kuruluşu itibarıyla ABD ve Kanada'dan sonra üçüncü büyük parlamento televizyonu olma özelliği taşıdığını ifade etti

11.12.2023-12:47 - (Son Güncelleme: 12.12.2023-09:08) Numan Kurtulmuş TBMM TV'yi ziyaret etti: Dünyada ilk üçteyiz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM TV'yi ziyaret etti. Kurtulmuş, TBMM TV'nin kuruluşunun 29'uncu yılını kutladı. Numan Kurtulmuş, TBMM TV'nin donanımı ve kalitesi itibarıyla dünyada Amerika ve Kanada’dan sora ilk üçte yer aldığını belirtti.

“Gayret edeceğiz”

Dünyanın ve Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların, TBMM'deki milli iradenin faaliyetlerinin çok daha güçlü bir şekilde yansıtılması gerektiğini ortaya koyduğunu dile getiren Kurtulmuş, "TBMM TV'nin, TBMM'deki demokratik faaliyetleri, yasama faaliyetlerini ve milli iradenin kendi görüşünü dünyaya çok daha güçlü aktarabilen önemli bir televizyon haline gelmesi için gayret edeceğiz. Bu anlamda bizim isteğimiz, TBMM TV'nin bir demokrasi platformu haline gelmesidir." diye konuştu.

TBMM

Hatıra fotoğrafı çektirdi

Konuşmasının ardından çalışanlarla, Meclis televizyonunun 29'uncu yıl dönümü için hazırlanan pastayı kesen Kurtulmuş, 37 senedir Meclis personeli olan ve TBMM TV'de 27 yılını geçiren Gülhan Akyüz'e günün anısına plaket verdi. TBMM TV’nin stüdyosunu ve rejisini gezerek bilgi alan Kurtulmuş, daha sonra çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

TBMM

Dünyada ilk üçte

TBMM'nin faaliyetlerini yansıtmak amacıyla 10 Aralık 1994'te kurulan ve 2011'de TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu'nda yapılan değişiklik ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığına bağlı televizyon birimi halini alan TBMM TV, dünyadaki 68 parlamento televizyonu arasında kuruluşu itibarıyla ABD ve Kanada'dan sonra üçüncü büyük parlamento televizyonu olma özelliği taşıyor.

TBMM

İki kanaldan da yayınlanıyor

1 Ekim 2021'de Full HD yayına başlayan TBMM TV, Genel Kurul çalışmalarını salı günleri 15.00-21.00, çarşamba ve perşembe günleri de 14.00-21.00 saatlerinde TRT3 üzerinden canlı olarak yayınlıyor ve kayıt altına alıyor. TBMM TV, internet üzerinden ise Genel Kurul oturumlarının tamamını canlı yayınlıyor.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal