Nüfus Kayıtlarında 'Ölü' Değil 'Şehit' Yazılması Talep Edildi

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şube Başkanı Ömer Dündar Pekacar, Cumhurbaşkanlığı ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yaptıkları başvuru ile şehitlerin nüfus kayıtlarındaki 'ölü' ifadesinin 'şehit' olarak değiştirilmesini istediklerini belirtti

02.07.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-16:29)

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şube Başkanı Ömer Dündar Pekacar, yazılı bir açıklama yaparak, "Cumhurbaşkanlığı ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yaptığımız başvuru ile şehitlerin nüfus kayıtlarındaki 'ölü' ifadesinin değiştirilerek 'şehit' yazılmasını istedik" sözlerini aktardı.

'FARKINDALIK İÇİN HER TÜRLÜ FAALİYET DESTEKLENMELİ'' 

Hatıralarını diri tutmanın ve buna sahip çıkmanın vatandaş ile insan olmanın gereği olduğunu vurgulayan Pekacar, bu sebeple toplumda şehitlik kavramı hakkında farkındalık yaratmaya yönelik her tür çalışmanın desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Pekacar, "Her şehit cenazesinde söylenen, 'Şehitler ölmez' sözleri de toplum olarak buna inandığımızın kanıtıdır. Şehitlerimizin nüfus kayıtlarında 'ölü' ibaresi bulunmaktadır. İnancımıza göre ölümsüzlüğe eren yiğitlerin nüfus kaydında 'ölü' yazılması, biz şehit ailelerini derinden üzmektedir. Şehitlerimizin nüfus kayıtlarında yeni bir durum kodu ihdas edilerek, 'şehit' olarak değiştirilmesi için başvurumuzu yaptık. Başvurumuzun kısa süre içerisinde olumlu neticelenmesini bekliyoruz" yorumunda bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal