20.06.2022-15:35 (Son Güncelleme:09.10.2023-14:12)


1

Şefika Nur Çifçi'nin kanalına konuk olan Salim Öztoksoy, Müslümanlığı nasıl benimsediğini anlattı.



2

Kimliğinde yazan Müslüman'lık ibaresini bile kaldırmak istediğini aktaran iş adamı, daha sonra kitaplar okuyarak kendi gerçeğinin değil de var olan gerçeğin başka olduğunu anladığını dile getiriyor.



3

Salim Öztoksoy, katıldığı bir cenaze töreninde İslam'a uygun olmayan davranışlar gördüğünü kimsenin önemsemediğini görmüş ve artık çıkmak istediğine kara vermiş.



4

Öztoksoy, bu kabullenişin nasıl olduğunu da anlatıyor. Almanya'da yaşarken, o zamanlar kitap bulmanın biraz zor olduğunu ve bir ahbabının kuran mealini Türkiye'den sipariş verdiğini, bu kitabında tanıdığı kişiye verilmesi için Öztoksoy getirildiğini söylüyor.



5

Öztoksoy, kitabı görünce şok oluyor. Hemen ahbabını arıyor ve " Sen bir şeyler söylemişsin Tükiye'den o geldi." Bunu söylerken kızgın olduğunu, o dönem İslam'ı kabul etmediği için sinirlenmiş bu duruma.



6

Öztoksoy'un ahbabı, başka birinden de aynı kitabı istemiş. Aynısı bende var o sende kalsın demiş. Öztoksoy, tabi bu duruma çok sinirlenmiş. " Sizin dininizin kitabını ben ne yapim bende ne işi var şeklinde tepki vermiş.



7

Daha sonra kitabı alıp eve götürmüş. Fakat hemen okumaya başlamamış. Hemen İslam'ı kabul etmemiş. Hastalandığı için bir gün doktora gitmiş ve doktor 4-5 aylık örünün kaldığını söylemiş. Bu durum üstüne hayatı sorgulamaya başlamış. Ama yine de henüz bir aydınlanma yaşamamış. Bu haber üzerine bir gün başka bir yere gitmek için aldığı uçak biletini iptal ediyor ve o uçak düşüyor. Pan-am uçağı düşüyor.



8

Daha sonra kitabı okuyor ve İslam'ı kabul etmeye kara veriyor. Dışarıda gördüğü müslümanlardan değil Kuran'dan öğrenmeye başlıyor. Artık İslam'a uygun yaşamaya başlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR