Nüfus cüzdanı tasdikli örneği nedir? Onaylı nüfus cüzdanı örneği alma işlemleri

Nüfus cüzdanı fotokopisi ile karıştırılan nüfus cüzdanı tasdikli suretinin ne olduğu ve ne işe yaradığı merak konusu oldu. Nüfus cüzdanı tasdikli sureti örneğinin nasıl elde edileceği ise araştırılmaya başlandı. Onaylı nüfus cüzdanı örneği nasıl alınır? Nüfus cüzdanı tasdikli örneği nedir?

25.05.2022-19:40 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-19:40) Nüfus cüzdanı tasdikli örneği nedir? Onaylı nüfus cüzdanı örneği alma işlemleri

Nüfus cüzdanı tasdikli sureti almak isteyenlerin araştırılması hız kazanırken hangi kurumlardan ve nasıl alınacağı merak konusu oldu. Nüfus cüzdanında yer alan bütün bilgilerin yer aldığı nüfus cüzdanı tasdikli sureti için meraklar arttı. İşte nüfus cüzdanı tasdikli sureti için merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Nüfus cüzdanı tasdikli sureti/örneği hangi kurumlardan alınır?

Nüfus cüzdanı tasdikli örneğini almak isteyenler nereden ve nasıl alınacağını araştırmaya başladı. 2 kurum üzerinden alınan nüfus cüzdanı tasdikli sureti için ne kadar para ödemesi yapacağını da araştırmaktadır.

Noter ve mahalle muhtarından temin edilebilen nüfus cüzdanı tasdikli örneği için kişinin ikamet ettiği bölgede yer alan muhtara giderek belgeye sahip olabilir. Gerekli bilgilerin doldurulması üzerine sayfa üzerinden belge çıktısı alınır. Mühür ücreti olan adlandırılan ücret ise 3-5 TL arasında olmaktadır.

Nüfus cüzdanı tasdikli sureti örneği

Nüfus cüzdanının tasdikli sureti örneği nasıl alınır?

- Bir adet vesikalık fotoğraf gerekli

- Belge için sorgulama TC kimlik numarası yapılmaktadır. Bu nedenle TC kimlik numaranızın yanında olması lazım.

- Nüfus cüzdanı tasdikli belgesi için muhtarlığa başvuru yapılır.

- Muhtar kayıtlı bilgileri belgeye geçirerek kişinin fotoğrafını yapıştırarak mühür basmasıyla belgeyi onaylar

- Muhtara mühür ücreti ödendikten sonra belgeyi teslim alabilirsiniz.

Muhtarlığın dışında başka bir yerden bu belgeyi temin etmek isterseniz acil bir durum olması gerekir. Çünkü noter üzerinden alınan her belge geçerli sayılmamaktadır. Geçici veya acil durumlarda noter tercih edilmektedir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal