Norveç’te hangi mesleklere alım yapılıyor? Norveç’te çalışma ücretleri ne kadar?

Hayatını yurt dışında kurmak isteyen kişiler merakla Norveç'te hangi mesleklere alım yapılacağını araştırıyor. Norveç'te çalışma ücretleri ve en fazla alım yapılan sektörleri içeriğimizde derledik.

30.05.2022-00:18 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-00:18) Norveç’te hangi mesleklere alım yapılıyor? Norveç’te çalışma ücretleri ne kadar?

Norveç’te çalışmak isteyen kişiler genellikle hizmet sektöründe daha kolay iş bulabiliyor. Kişiler, çalışmak istedikleri meslekleri de göz önünde bulundurarak ülkedeki istihdam boşluklarını doldurabilirler. Hizmet sektörünün yanı sıra Norveç’te iş bulabilme imkanınızın olduğu sektörler;

Tarım, balıkçılık, madencilik, petrol ve doğalgaz, nakliye, tekstil, kağıt ürünleri olarak öne çıkıyor.

Norveç’te en çok alım yapılan meslekler nelerdir?

Norveç’e yerleştiğinizde en çok iş bulabileceğiniz alanlar şunlardır;

Öğretmen, mühendis, hemşire, doktor, sağlık personeli, turizm çalışanı, tarım ve bahçe, balıkçılık olarak öne çıkıyor.

Norveç’te mühendisler ne kadar maaş alıyor?

Norveç’te mühendis olarak çalışan kişiler yılda ortalama 55.000 Norveç kronu maaş alıyor. Söz konusu ücret, kişilerin çalışma sürelerine bağlı olarak değişebiliyor. Söz konusu ücretler, çalışma sürelerine ve yapılan mühendislik türüne göre de değişiklik gösteriyor. Buna göre; yazılım, bilgisayar ve elektrik mühendisleri yılda ortalama 65.000 Norveç kronuna kadar maaş alabiliyor.

Norveçte saatlik çalışma ücretleri

Norveç’e göçmüş ve çalışan kişilerin maaşları, çalışılan sektöre ve saate bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu sebeple, hangi sektörde aktif olarak çalışıyorsanız, o sektör için belirlenen ücretler göz önünde bulundurulacaktır.

İnşaat sektörü çalışanları saatlik 220 Norveç kronu,

Deniz inşaatı çalışanları 189 Norveç kronu,

Çiftçilik yapanlar 129 Norveç kronu,

Temizlik çalışanları 196 Norveç kronu,

Balıkçılıkla uğraşanlar 205 Norveç kronu,

Elektrik sektöründe çalışanlar 225 Norveç kronu,

Otel, restoran ve yemek sektörü çalışanları 175 Norveç kronu gibi ücretlerle istihdam edilmektedir.

Diğer sektörler içinse bu tutar yasal olarak belirlenmemiştir ancak iç piyasa kabul gören bir tutar bulunmaktadır.

Norveç’te çalışmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Norveç’te çalışmak için bilinmesi gereken en önemli faktör, ülkenin çalışan arayıp aramadığı olmaktadır. Ülkede çalışan ihtiyacı olduğunda gerekli şartlar sağlanarak kişiler başvuruda bulunabiliyor. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli husus, Norveç Konsolosluğunun yapacağı duyuruların takibidir. Buna göre; alım yapılacak meslekler ve meslekleri icra edecek kişilerde aranacak şartlar ayrıntılı bir şekilde açıklanır. Sonraki aşamada mesleki yeterliliğiniz de göz önünde bulundurularak süreç tamamlanır.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal