Norveç'te Genel Seçimleri Sol Blok Kazandı

Norveç'te gerçekleştirilen genel seçimleri İşçi Partisi Başkanı Jonas Gahr Stoere liderliğinde sol blok kazandı.

14.09.2021-14:25 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-14:25) Norveç'te Genel Seçimleri Sol Blok Kazandı

Norveç'te dün gerçekleştirilen seçimlerde İşçi Partisi Başkanı Jonas Gahr Stoere başlağındaki sol blok, 8 yıldır iktidarda yer alan Başbakan Erna Solberg başkanlığındaki merkez sağ koalisyonunu mağlup etti.

Norveç'te 3 milyon 880 seçmenin sandık başına gittiği seçimlerde oy kullanma işlemi dün yerel saatle 20.00'de (TSİ 21.00) sona erdi. Net bir bilgi olmamasına karşın sol muhalefet partilerinin 169 sandalyeli parlamentoda 100 koltuk kazanacağı tahmin ediliyor.

YENİ NORVEÇ LİDERİNİ TEBRİK ETTİ 

Gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından Solberg, İşçi Partisi lideri ve ülkenin bir sonraki başbakanı olması beklenen Jonas Gahr Stoere'yi aradı ve tebriklerini iletti. 

GENEL SEÇİMLERİ UMUT ETTİK VE KAZANDIK

Stoere, yaptığı zafer konuşmasında, Norveçlilerin büyük çoğunluğunun hükümet değişikliği yönünde oy kullandığını ifade ederek, ''Bekledik, umut ettik ve çok sıkı çalıştık. Artık söyleyebiliriz; başardık!'' dedi.

SOL PARTİ İLE MÜZAKERE

Norveç'in yeni bir hükümet ve yeni bir rotaya sahip olmasını sağlayacaklarını dile getiren Stoere, rüya koalisyonu olarak adlandırdığı Sosyalist Sol Parti ve Merkez Partisi ile müzakerelere başlayacağını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal