Nöroloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

Nörolojiyle ilgili en çok merak edilen; nörolojinin baktığı hastalıklar neler? Nöroloji ne demek? Nöroloji bölümüne nasıl randevu alınır? gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

14.05.2018-11:30 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-17:24)

Beyin, omurilik ve sinirler sinir sistemi adı verilen sistemi oluşturur. Tüm bunlar birlikte vücudun tüm çalışmalarını kontrol altında tutarlar. Sinir sisteminizin bir kısmında bir şeyler ters gittiği anda, hareket etme, yutma, konuşma, nefes alma yahut öğrenme gibi çeşitli konularda sorun yaşayabilirsiniz. Son yıllarda en çok araştırılan bölümlerden biri nöroloji. Nöroloji bölümüyle ilgili ise en çok merak edilen başlıca konular, nöroloji bölümü hangi hastalıklara bakar? Nöroloji ne demek? Nöroloji bölümüne nasıl randevu alınır? Tüm detayları sizin için haberimizde topladık.

HERKESİN MERAK ETTİĞİ BÖLÜM NÖROLOJİ NEDİR?

Nöroloji; beyin, omurilik ve sinir sistemi ile kas hastalıklarını inceleyen tıp bilimine verilen addır. Nöroloji bölümü, beyni ve sinir sisteminin neden olduğu hastalıkları inceler. Tomografi gibi tıbbi cihazların gelişmesi ile birlikte nörolojide daha kapsamlı hale gelmiştir. 

NÖROLOJİNİN BAKTIĞI HASTALIKLAR 

-Hafıza kaybı

-Kol ve bacaklarda uyuşma

-Parmak uçlarında ve parmaklarda uyuşma

-Unutkanlık

-El ve baş titremesi

-Vücutta uyuşukluk

-Şiddetli baş ağrıları ve baş dönmesi

-Felç

-Ani gelen kasılmalar

-Bunama

-Görme yapısında bozukluk

-Denge kayıpları ve psikolojik dengesizlikler

-Yüz bölgesindeki ağrılar

-Vücut seyirmeleri

NÖROLOJİ BÖLÜMÜNE NASIL RANDEVU ALINIR?

Nörolojiyle ilgili bir diğer merak edilen soruların başında, nöroloji bölümünden nasıl randevu alınır? Sorusu. Nöroloji bölümüne randevu almanın iki basit yolu vardır. Bunların ilki, Sağlık Bakanlığı’nın online randevu programına girerek, oradan istediğin ilçeden, istediğiniz hastane ve doktordan randevu oluşturabilirsiniz. İkinci yöntem ise; yine Sağlık Bakanlığı’nın hizmeti olan randevu çağrı merkezini arayarak, yine istediğiniz hastane ve doktordan randevu alabilirsiniz. Bir diğer alternatif olarak da , özel hastanelerin direk kendilerini arayıp nöroloji bölümü için randevu oluşturabilirsiniz. Nörolojik rahatsızlıklar oldukça önemlidir, geç kalamadan bir uzmana görünmelisiniz.

NÖROLOJİ NE DEMEK?

Nöroloji, kan damarları, beyin, kaslar ile birlikte sinirleri içeren bütün sinir sistemi bozuklukları ile ilgilenen tıp bölümüne verilen isimdir. Nöroloji terimi  temel olarak iki kelimeden oluşur. Bunlar;  'sinir' anlamına gelen 'nöron' ve 'çalışma' kavramına karşılık gelen 'logia' dır. Nörolojinin ana alanları ise şu şekildedir; otonom, merkezi ve periferik sinir sistemleri.

Nöroloji alanında çalışan hekime de nörolog adı verilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal