Noodle Zararlı mı?

Noodle Zararlı mı? Noodle zararları neler? Hazır Noodle hangi hastalıklara neden oluyor?

19.02.2021-15:37 - (Son Güncelleme: 13.05.2021-01:01) Noodle Zararlı mı?

Uzakdoğu mutfağından dünyaya yayılan Noodle'ın zararlı olup olmadığı Noodle tüketen kişiler tarafından dönem dönem araştırılıyor. Peki Noodle zararlı mı? Noodle zararları neler? Noodle neden zararlı?

Amerikalı bilim insanlarının Noodle üzerinde gerçekleştirdiği son araştırmalara göre Noodle fazla tüketildiğinde önemli sağlık sorunlarına yol açıyor. Son yılların en pratik ve popüler yiyeceklerinden olan Noodle zararları neler? Noodle hangi hastalıklara neden oluyor?

NOODLE ZARARLARI NELER?

Hazır makarna Noodle'ın en fazla tüketildiği ülkelerden biri olan Güney Kore'de 11 bin kişi üzerinde bir araştırma gerçekleştirildi. Yapılan araştırmada özellikle Noodle tüketen kadınlarda kalp hastalıkları, felç ve diyabet gibi sorunlar görülüyor.

NOODLE HANGİ HASTALIKLARA NEDEN OLUYOR?

'Metabolik sendrom'a yakalanan kişilerin vücutları enerji kontrolünü sağlayamıyor. Bundan dolayı kişide yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi durumlar baş gösteriyor. Bu sorunlar da şeker hastalığı ve kalp hastalıkları üzerinde tetikleyici etkiye sahip. 

Uzmanlar, spor yapan veya dengeli beslenen kadınların bile haftada 2'den fazla hazır noodle tüketmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Anadolu mutfağındaki erşitenin benzeri olan Noodle'ın doğal yöntemlerle üretilmesi ve saklanması durumunda böyle bir risk taşımayacağını belirten New York Üniversitesi'nden Lisa Young, 'Hazır noodle'ı da bir defada az az ve sebze eşliğinde tüketmek, riski azaltacaktır' diyor. 

Erkeklerde noodle tüketimiyle, kalp hastalıkları arasında doğrudan bir ilişki bulamayan araştırmacılar, yine de hazır gıda tüketen kişileri uyarıyor. Çünkü hazır gıdaların raf ömrünü uzatmak için birçok firma şeker, tuz ve kimyasal bileşenler kullanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal