Nohutun Faydaları Nelerdir?

Vitamin ve mineral deposu, yoğun lifli yapısıyla nohut, oldukça sağlıklı bir besin. Peki kolon kanserini de önlediği bilinen nohutun faydaları nelerdir? Sizler için araştırdık.

19.04.2021-13:50 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-13:50) Nohutun Faydaları Nelerdir?

Zengin lifli yapıya sahip nohut, vejeteryan ve vegan beslenmeyi tercih eden insanlar içinde tercih edilebilecek oldukça faydalı bir besin. Her gün tüketilen bir fincan nohut faydaları, kemiklerin güçlenmesinden, keskin gözlere; mükemmel bir sindirimden, kan şekerini düşürmeye kadar fayda sağlıyor. Nohutun en önemli faydalarından biri de kolon kanserini önlemesi. 

NOHUTUN FAYDALARI NELERDİR?

Kemikleri Güçlendirir

Nohut; manganez, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve K ve A vitaminleri için oldukça iyi bir kaynaktır. Bunlar kemik büyümesi, kemik mineralizasyonu ve kolajen üretimi için büyük önem içerir.

Parlayan Bir Cilt

Nohutta bulunan C, E ve K vitaminleri cilt sağlığı için önemlidir. Yaraları iyileştirmeye destek olur, kırışıklıkları giderir, kurumuş cildi nemlendirir ve güneş hasarına karşı cildi korur.

Düşük Kan Şekeri Seviyeleri 

Nohutu faydaları saymakla bitmiyor. Lif ve protein bakımından oldukça zengin olan nohut, yemekten sonra kan şekeri düzeyinin çok hızlı yükselmesini önlemeye destek olur. Nohudun içerisinde bulunan magnezyum ve çinko gibi çeşitli mineraller, tip 2 diyabete yakalanma riskini de azaltıyor.

Kansere Karşı Korur 

Nohut, belirli kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olan bir besindir. Kalın bağırsak hücrelerindeki iltihabı azaltma potansiyeline sahip bütirat üretimine katkı sunan nohut, kolon kanserine yakalanma riskini de azalttığı biliniyor. Nohut ayrıca tümör büyümesini önlemeye yardımcı olan saponinleri bünyesinde barındırır. Ayrıca nohudun içerdiği bazı vitaminler ve mineraller, meme ve akciğer kanseri üzerinde de etkilidir.


Sağlıklı Gözler

A vitamini içeren nohut, antienflamatuar bir etkiye sahiptir ve gözle ilgili hastalık riskini azaltmada oldukça etkilidir. Keskin bir görüş için de nohut tüketmenin oldukça faydalı olduğu uzmanlar tarafından belirtilir.

Zinde Bir Beyin 

Nohutta bulunan kolin, daha iyi bellek dahil olmak üzere daha hızlı bir bilişsel performansa da sahip olunmasını katkı sağlar.

Kilo Vermek 

Nohuttaki protein ve lif sindirimi yavaşlatarak ve tokluk hissi sağlar. Ayrıca iştahı azaltarak kilo vermeye de yardımcı olur.

Sindirim Dostu

İçerdiği lifler sindirimi iyileştirmeye, irritabl bağırsak sendromu risklerini azaltmaya ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.

Düşük Kan Basıncı 

Nohut, yüksek tansiyonu düşürür. Dolayısıyla felç veya kalp krizi geçirme riskini de en aza indirebilir. Nohuttaki liflerin, kalp sağlığı için de iyi olan "kötü kolesterol" seviyelerini azalttığı gösterilmiştir.

Hızla Uzayan Saçlar 

Nohutta bulunan protein, A ve B vitaminleri saç dökülmesini önlemeye ve saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal