Nobel Ödüllü ABD'li Yazar Toni Morrison Hayatını Kaybetti

Amerikalı Nobel ve Pulitzer ödüllü ünlü yazar Toni Morrison 88 yaşında hayatını kaybetti.

06.08.2019-17:39 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-17:35) Nobel Ödüllü ABD'li Yazar Toni Morrison Hayatını Kaybetti

Beloved üçlemesiyle önemli başarılara imza atan Amerikalı Nobel ödüllü ünlü yazar Toni Morrison pazartesi günü yaşamını yitirdi.

TONI MORRISON KİMDİR?

1931'de Ohio'da dünyaya geldi. Howard ve Cornell üniversitelerinde edebiyat eğitimi gördü. Tezini Virginia Woolf ve William Faulkner'in eserleri üstüne yazdı. Texas Southern Üniversitesi'nde ve Howard'da İngilizce dersleri verdi. İlk romanının tohumlarını da Howard'da katıldığı bir yazı grubunda attı. Daha sonraki senelerde editörlüğün haricinde akademide ders vermeye devam etti. 1989-2006 seneleri arasında Princeton Üniversitesi Beşeri Bilimler kürsüsünde vazife yaptı.

National Book Critics Circle Award, American Book Award, Presidential Medal of Freedom, National Humanities Medal ve Sevilen isimli kitabıyla Pulitzer gibi pek çok önemli ödüle layık görülen Toni Morrison, 1993 senesinde Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanarak, bu ödülün verildiği ilk siyahi kadın oldu.

Sevilen, En Mavi Göz ve Süleyman'ın Şarkısı gibi romanların yazarı, Morrison, eserlerinde çoğunlukla Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ırkçılık ve bu ırkçılığın yıkıcı sonuçlarını konu edinmiştir.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal