Nissan Motor'un Firari Eski Başkanı Ghosn İçin Yeni Adım

Japonya Adalet Bakanı Masako Mori, yardımcısı Hiroyuki Yoshiie'nin, yolsuzluk iddiaları ile ev hapsinde tutulduğu Japonya’dan yasa dışı yollarla kaçan eski Nissan Motor başkanı Carlos Ghosn konuya ilişkin görüşmeler yapmak için Lübnan’a gideceğini söyledi.

28.02.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-17:03) Nissan Motor'un Firari Eski Başkanı Ghosn İçin Yeni Adım

Yolsuzluk iddiaları sebebiyle ev hapsinde tutulduğu Japonya’dan kaçarak Lübnan'a sığınan Nissan Motor eski Başkanı Carlos Ghosn ile alakalı Japonya’dan yeni adım geldi.

Japonya Adalet Bakanı Masako Mori, bugün gazetecilere konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Japonya Adalet Bakanı Yardımcısı Hiroyuki Yoshiie'nin Ghosn konusunda muhataplarıyla görüşmek üzere Lübnan'a gideceğini ifade etti.

Lübnan Adalet Bakanı Marie-Claude Najm ile görüşmesi beklenen Yoshiie'nin, Ghosn'un Japonya'da yargı önüne çıkarılması hususundaki isteklerini tekrar ifade etmesi bekleniyor.

FİRAR ETMİŞTİ

2018'de hakkındaki finansal usulsüzlük iddiaları nedeniyle tutuklanan Ghosn’a, geçtiğimiz yıl Nisan ayında yurt dışı çıkış yasağını da içeren denetim tedbirleri ile ev hapsi verilmişti. Ancak kendisi yasa dışı yollardan ülkeden kaçmıştı.

Firarı sonrası Lübnan'a sığınan Ghosn, hakkındaki iddiaları yalanlayarak "Adaletten değil, adaletsizlik ve siyasi zulümden kaçtım" demişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal