Evlenecek kişiler öncelikle bazı belgeleri hazırlaması gerekmektedir. Peki bu belgeler nelerdir? Evlilik adımını atarken bir aksilik sorun yaşamamak için öncelikle hazır bulundurmanız gereken bazı belgeler vardır. Bu belgeler nelerdir?
Öncelik olarak Nüfus Cüzdan aslınızın yanınızda olması gerekmektedir.
6 adet fotoğrafınız olmalı ( En az 6 ay önce çekilmiş olması gerekli ve net olmalıdır)
Sağlık raporu almanız gerekmektedir. Alacağınız bu rapor en az 6 ay içinde olmalı 6 ay öncesi olan sağlık raporu geçersiz sayılmaktadır.
Ayrıca evlenebilmeniz için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Eğer ki 17 yaşını doldurmuş 18 den gün almış bireyler anne yada babasının imzalı izinleri ile, 16 yaşını doldurmuş kişiler ise mahkeme kararı ile başvuru yapabilmektedirler.
Daha önce boşanmış ve tekrardan evlenebilmesi için yasal günü doldurmamış ise, İddet Müddeti Kaldırma kararı gereklidir.
Evlenecek olan kişiler başvuru için birlikte gelmeleri, eğer ki biri gelemiyorsa yerine noterden çıkarmış olduğu vekil gelmelidir. Aksi halde ki durumda başvuru alınmamaktadır.
Eğer ki evlendikten sonra kendi soy ismini kullanmak isteyen bayan, bunu başvuru sırasında belirtmelidir.
Mal ayrılığı talebi olanların, noterden yaptırılan Mal Ayrılığı Sözleşmesi müracaat dosyasına koyulmalıdır.
Başvuru evraklarınızın geçerlilik süresi ise 6 aydır. 6 aydan sonrası kabul görmeyecek tekrardan hazırlamanız gerekmektedir.
Nikah ücreti bulunmuş olduğunuz belediyenin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Hafta içi ve hafta sonu yada iç nikah ve dış nikah olarak fiyatları da farklılık göstermektedir. Hafta içi ( Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe) günleri kıyılacak olan iç nikah ücreti ortalama 200 ila 300 TL arasında değişmektedir. Hafta sonu yada tatil günlerinde kıyılacak olan iç nikah ücreti 400 TL ila 500 TL arasında değişmektedir. Hafta sonu kıyılacak olan iç nikah ücreti, 400 TL ila 500 TL arasında, dış nikah hafta sonu uygulamasında ise, 500 TL ila 2000 TL arası değişim göstermektedir.