Nijerya'da Sıtma Hastalığından Her saat 9 kişi Ölüyor

Nijerya Sağlık Bakanı Dr. Osagie Ehanire, ülkesinde her saat 9 kişinin sıtmadan hayatını kaybettiğini açıkladı.

10.08.2021-17:06 - (Son Güncelleme: 10.08.2021-17:06) Nijerya'da Sıtma Hastalığından Her saat 9 kişi Ölüyor

Ulusal basının Sıtmaya Karşı Savunuculuk ekip lideri Timi Obot'un açıklamasına yaptığı açıklamaya göre, Nijerya Sağlık Bakanı Dr. Osagie Ehanire, dünyada sıtmaya yakalanan her 4 kişiden birinin Nijerya'da bulunduğuna dikkat çekti.

Ehanire, ülkenin güne kesimlerinde sıtmaya yüzünden ölümlerin arttışının devam ettiğini ifade edrek, Nijerya'da her saat 9 kişinin sıtmadan öldüğünü söyledi.

Salgını önlemek için tedavi hizmetlerinin kesintiye uğramaması gerektiğine değinen Ehanire, "Nijerya'da sıtma, ciddi bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor." dedi.

HER İKİ DAKİKADA BİR ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLUYOR

Dünya Sağlık Örgütü, son iki sene içinde Gana, Kenya ve Malavi'deki aşılama programı planında 1,7 milyon dozdan fazla sıtma aşısı yapıldığını açıklamıştı.

Dünyanın birçok bölgesinde, her yıl yüz binlerce kişinin ölümüne sebep olan sıtma hastalığına karşı geliştirilen aşı, ilk kez Nisan 2019'da Malavi'de uygulanmaya başlamıştı.

Ölümcül hastalıkların başında gelen ve her iki dakikada bir çocuğun ölümüne sebep olan sıtma, en çok Afrika'da rastlanıyor.

Parazit taşıyan sivrisineklerin sokmasıyla bulaşan ve ortalama 7 günlük kuluçka süresinin ardından ortaya çıkan sıtmanın ateş, titreme, terleme, baş ağrısı, bulantı, kusma, kas ağrısı, halsizlik gibi grip benzeri belirtileri bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal