Nijerya'da Sarı Humma Salgını: 115 Ölü!

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Katsina eyaletinde sarı humma salgını nedeniyle son üç haftada 115 kişi yaşamını yitirdi.

30.10.2019-17:49 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-17:40)

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Katsina eyaletinde sarı humma salgını nedeniyle son üç haftada 115 kişi yaşamını yitirdi.

Kogari Hastanesi yetkilisi Malam Sule İbrahim, yerel basına aktardığı açıklamada, Katsina eyaletine bağlı Kogari, Matazu ve Unguwar-Sarka bölgelerinde sarı humma salgını nedeniyle 115 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Bununla birlikte, Nijerya Temel Sağlık Geliştirme Ajansı (PHCDA) Genel Sekreteri Dr. Shamsu Ahmad, Kogari bölgesinde iki gün önce 45 sarı humma vakasının belirlendiğini ve 18 kişinin salgın nedeniyle yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Bölgedeki salgınla ilgili tedbirlerin alınmaya devam edildiğini açıklayan Ahmad, Katsina eyaleti genelinde şimdiye kadar 6 bin 729 kişiye aşı yapıldığını bildirdi.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ; YÜKSEK ATEŞ, BAŞ VE KAS AĞRISI…

Hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, baş ve kas ağrısı, mide bulantısı, halsizlik ve gözlerde sarılık görülüyor.

Hükümet, başladığı 12 Eylül 2017'den bu yana salgınla mücadelesini sürdürüyor. NCDC ile Nijerya Ulusal İlk Yardım Geliştirme Ajansının (NPHCDA) başlattığı aşı kampanyasıyla bu ay 1,6 milyon kişiye sarı humma aşısı yapılması amaçlanıyor.

Ülkede sarı humma salgınına karşı aşı kampanyası başlatılmış, yaklaşık 900 bin kişiye aşı uygulanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal