Nihat Hatipoğlu programı nerede çekiliyor?

Ramazan ayında yaptığı iftar ve sahur programıyla gündeme gelen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun programı nerede çektiği seyirciler tarafından merak ediliyor. Peki, Nihat Hatipoğlu'nun ramazan programları nerede çekiliyor, çekim yeri İstanbul'da mı? İşte detaylar...

27.04.2022-01:58 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-01:58) Nihat Hatipoğlu programı nerede çekiliyor?

Yıllardır ramazan ayının vazgeçilmez iftar ve sahur programıyla ATV'de karşımıza çıkan Nihat Hatipoğlu'nun program çekimleri İstanbul Fatih'teki Suhtanahmet Meydanı'nda gerçekleşiyor.

Nihat Hatipoğlu kimdir?

11 Mayıs 1955 Diyarbakır doğumlu olan Hatipoğlu Diyarbakır'da büyümüştür. Babası müftü olduğu için şehir şehir gezmek zorunda olan Hatipoğlu'nun ilkokul yılları Siirt ile Malatya'da geçmiş, lise hayatında ise Uşak'a giderek imam hatip lisesinde eğitim almıştır. 1975 senesinde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne başlamış, 1999 senesinde aynı fakültede Hadis Ana Bilim dalı "Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü" isimli çalışması ile doktora eğitimini yapmıştır. 2000 senesinde Doçentliği alan Hatipoğlu, 2012 senesinde de profesör olmuştur.

1985-87 yıllarında Mısır'a giderek Arapça eğitimi alan Hatipoğlu, İmam Hatipler ile Kur'an Kurslarında yöneticilik yapmıştır. Şuan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olan Hatipoğlu'nun, yayınlanan on eseri bulunuyor. Bunların dışında sesli ve görüntülü olarak yayınlanan kırktan çok eseri de vardır. Söz konusu eserlerin en çok ses getireni ise "Rüya" ile "Kerbela" eserleridir.

 nihat hatipoğlu

Gerek ülkemizde gerek yurtdışında konferanslar veren Hatipoğlu; yazı, makale, panel, Diyanet Dergisi, İslami Araştırmalar gibi birçok dergi yayımlamıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal