13.04.2021-09:52 (Son Güncelleme:14.09.2023-15:35)


1

Nihat Hatipoğlu kimdir?

Nihat Hatipoğlu kimdir?

11 Mayıs 1955 tarihinde Diyarbakır'da doğan Nihat Hatipoğlu, doğduğu şehir olan Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da ilkokul eğitimini tamamladı. Ardından Uşak İmam Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni 1975 yılı içerisinde, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni de 1981 yılında başarıyla bitirdi.



2

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor olup Doçentliğini de 2000 yılında aldı. Çalışmalarının devamında da 2012 yılında ise Profesör unvanını aldı. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim dalı Öğretim Üyesi olmuştur. 18 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı sonucunda Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne rektör olarak atanmıştır.



3

Nihat Hatipoğlu2nun kamera arkası görüntüleri ifşa oldu

Nihat Hatipoğlu2nun kamera arkası görüntüleri ifşa oldu

Ramazan ayının gelmesi ile beraber ATV ekranlarındaki programına başlayan Nihat Hoca, sosyal medyanın diline düştü. Nihat Hatipoğlu'nun programı öncesi ekibin seyirciye 'amin deme provası' yaptırdığı görüntüler şok etti. Kimi kullanıcı "insanlarla dalga mı geçiyorsunuz" diye sitem ederken kimi kullanıcılar "Nihat hocanın da foyası çıktı" şeklinde yorumlarda bulundu.



4

Nihat Hatipoğlu görevden ayrıldı

Nihat Hatipoğlu görevden ayrıldı

"Dostlar. 4 yıl önce Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Kurucu Rektör olarak atanmıştım. Bu sürede Kuruluşu tamamlayıp 3000 öğrenciye ulaştık. İslami ilimler ve Tıp Fakültesi başta olmak üzere bir çok programı başlattık. Bugün itibarıyla görevim sona erdi. Teşekkür ederim. Bilindiği gibi Rektörlük görevi 4 yıldır. Dört yılı doldurdum. Yaş itibarıyla da sınıra geldim. Güçlü, heyecanlı ve dinamik bir üniversite devrettim. Yerime gelen arkadaşıma da başarılar dilerim. Dini tebliğimiz son nefese kadar devam edecek inşallah. Yeter ki Allah razı olsun."



5

Bağış yayınında Nihat Doğan ile Murat Yıldırım arasında gerginlik

Bağış yayınında Nihat Doğan ile Murat Yıldırım arasında gerginlik

Türkiye'de yaşanan deprem felaketi için dün akşam tüm kanallarda ortak bağış yayını yapıldı. Ünlü isimlerin yer aldığı yayında, Nihat Doğan'ın oyuncu Murat Yıldırım'ın deprem hakkında yaptığı konuşmayı yarıda kesmesi tepki çekti. Sosyal medyada gündem olan olayda Nihat Hatiopoğlu büyük bir tepki topladı. Aldığı tepkiler sonrası ise sosyal medya hesabından açıklama yapan Hatipoğlu, "Nihat Hatipoğlu, Murat Yıldırım'ın sözünü kesti" şeklinde yorumlar yapıldı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan ünlü ilahiyatçı, "Programda bağış toplarken stüdyoda aynı anda birden fazla konuk telefonda olduğu için Murat Yıldırım kardeşimin sesini duymadım. Duysaydım böyle bir ses kesme problemi olmazdı. Kasti bir şey asla olmaz" dedi.



6

Mısır'da 1985-1987 yılları içerisinde Arapça eğitimi aldı. İmam Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerin de bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı olarak şu anda da görev almaya devam etmektedir. Bunun dışında da 11 Mart 2017 tarihi itibarıyla YÖK üyeliğine getirilmiştir.



7

Ulusal televizyon kanallarında, Nihat Hatipoğlu dini bilgiler içerikli programlarını hazırlayıp sunmaya Kanal A'da beş yıl program yaparak başladı. Buna ilaveten Ankara'da yayın hayatında bulunan iki yerel radyoda (Arifan Radyo, Hedef Radyo) on yıla yakın bir süredir haftalık olarak yayınlarına devam etmektedir. 2004 yılında Ramazan ayında Flash TV'de, 2005 Ramazan ayında ise Star TV'de Dosta Doğru programlarını ekranlarda sundu.



8

Star TV'de 2005-2010 yılları arasında Ramazan ayı sürecinde İftar ve Sahur programlarını ekranlarda sundu. Radyo ve televizyon izleyicileri Nihat Hatipoğlu'nun İftar ve Sahur programlarını birinci olarak seçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR