Niğde’de Merkezli 9 İlde Suç Örgütü Operasyonu Düzenlendi!

Niğde merkezli olan 9 şehirde gerçekleşen organize suç örgütü operasyonunda 14 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

18.06.2021-15:00 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-15:04) Niğde’de Merkezli 9 İlde Suç Örgütü Operasyonu Düzenlendi!

Niğde’de suç örgütlerine geçit verilmedi. Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri doğrultusunda nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' suçlarını işleyenlere ilişkin gerçekleştirdiği operasyonda Niğde merkezli Hatay, İstanbul, Mersin, Adana, Kayseri Bursa, Ankara ve Konya'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, dolandırıcılık olayında kullanılmak üzere 12 çek ve sözleşmeli vekaletname, paravan şirketlere ait 3 kaşe, sahte plaka, farklı kişiler adına çıkarılmış 4 sim kart ve 14 cep telefonu yakalandı. 

KARŞILIKSIZ ÇEKLERLE SATIN ALMIŞLAR 

Söz konusu örgüt mensuplarının kurulan paravan şirketler üzerinden çek aldığı, internet aracılığıyla satışa sunulan TIR, dorse ve çekici gibi araçları ilan veren vatandaşlarla iletişime geçerek karşılıksız çeklerle bu araçları satın aldıkları, evrak üzerinde araçların üçüncü kişilere devrini yaptıkları veya parçalayarak hurdaya sattıkları tespit edildi. 

4 TUTUKLAMA

Emniyetteki işlemlerin sonrası adliyeye gönderilen 8 şüpheliden biri savcılık sorgusunun ardından beraat edildi. Mahkemeye çıkarılan 7 şüpheliden İ.K., E.Ç., B.G. ve A.A. tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla salıverildi. Sorguları devam eden 6 şüpheli şahıs adliyeye gönderildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal