07.04.2020-17:52 (Son Güncelleme:26.04.2024-17:32)


1

ABD'nin coronavirüs salgınından en fazla etkilenen bölgesi olan New York'ta yaşamını yitilerin sayısı her geçen çoğalıyor. Cenazeleri defnetmek için yer bulamaya yetkililer çözüm olarak yaşamını yitirenlerin 10'arlı gruplar halinde geçici olarak parklara gömülmesini tartışıyor. ABD'de coronavirüs (Covid-19) salgınının merkezi durumuna gelen New York kentinde, virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin parklara gömülmesi konuşuluyor.



2

New York Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Mark Levine, sosyal medya (twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, salgında yaşamını yitirenlerin her geçen gün artması sebebiyle cenazelerin geçici olarak parklara gömülebileceğini ifade etti. Levine, New York'ta salgının sağlık sistemiyle morgların ile cenaze evlerinin sınırlarının zorladığını ifade ederek, "11 Eylül'e eşdeğer bir durumla uğraşıyoruz. Hastane morgları, cenaze evleri, mezarlıklar da öyle. Daha fazla kaynağa ihtiyacımız var" diye konuştu.



3

Normal bir hastane morgunun neredeyse 15 ceset tutabildiğini ve şuan tüm morgların dolu olduğunu söyleyen Levine, hastanelere her biri 100 cenazelik, 80 soğutucu kamyon gönderildiğini belirtti. Levine, coronavirüs sebebiyle yalnızca hastanede değil evlerinde de yaşamını yitirenlerin olduğuna işaret ederek "Aileler, cenaze evleri ve mezarlıklar, artan cenazelerin defniyle artık başa çıkamıyor." şeklinde konuştu.



4

"NEW YORK PARKLARI MEZARLIK OLARAK KULLANILACAK"

"NEW YORK PARKLARI MEZARLIK OLARAK KULLANILACAK"

Ölü sayısının her geçen gün arttığının altını çizen Levine, şu ifadelerle devam etti: "Yakında Manhattan ve Brooklyn'deki soğutucu kamyonlar da dolacak. Sonra? Bundan dolayı yakında 'geçici definlere' başlayacağız. Bunda muhtemelen, New York parkları mezarlık olarak kullanılacak. Hendekler bir mezara 10 tabut konulacak şekilde kazılacak. Bu onurlu, düzenli ve geçici bir şekilde yapılacak ama New Yorklular için yine de zor olacak."



5

İtalya'da askerlerin kilise ve sokaklardan cenaze toplamak zorunda kaldığı gibi bir durumdan kaçındıklarını ifade eden Levine, "Bu krizde yaşamı kurtarmaktan daha önemli bir şey yok. Ancak ölülerimizi halletmemiz için daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduğumuz korkunç gerçeği ile de yüzleşmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.



6

ABD'DE SON DURUM

ABD'DE SON DURUM

Coronavirüsten en fazla etkilenen ülke 367 bin vakayla ABD. Ülkede şu ana dek neredeyse 11 kişi de corona pandemisi sebebiyle yaşamını yitirdi.



7

SALGININ MERKEZİ NEW YORK

SALGININ MERKEZİ NEW YORK

Dünyanın önde gelen mega kentlerinden New York City ülkede coronavirüsten en fazla etkilenen yer.



8

4 binden fazla can kaybının olduğu New York eyaletindeki kayıpların çoğu New York City'de meydana geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR