Nevruz etkinliklerinde terör örgütü sloganı atıp polise saldırdılar

Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl ve Siirt'te HDP öncülüğünde nevruz erkinlikleri yapıldı. Polise taş ve su şişeleri fırlatan eylemciler, terör örgütü PKK ve teröristbaşı Öcalan lehine sloganlar attıp, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açtı. Atılan taşlar yüzünden bazı polisler yaralanırken, bazı göstericiler gözaltına alındı.

22.03.2023-11:17 - (Son Güncelleme: 22.03.2023-17:09) Nevruz etkinliklerinde terör örgütü sloganı atıp polise saldırdılar

HDP öncülüğünde Mardin, Batman, Bingöl, Siirt ve Diyarbakır'da nevruz etkinliği düzenlendi. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde otogarın bulunduğu meydanda düzenlenen etkinlikte müzik yayının sonrasında HDP Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay ile bazı partililer konuşma yaptı.

AA’da yer alan habere göre; alanda zaman zaman terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Eylemler sonunda atılan taşlardan bazı araçların camları kırılırken, gözaltına alınanlar oldu. Batman’da Nevruz Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Rüştü Tiryaki konuşma yaptı.

Etkinlik sonunda bir grup çöp kovaları ile yolları kapatırken lastik yakıp terör örgütü PKK lehine sloganlar attı. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayıp polise taş atan gruba müdahale edildi. 27 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Terör paçavrası açıp slogan attılar

Diyarbakır’da HDP öncülüğünde gerçekleştirilen Nevruz etkinliğine katılan terör yandaşlar, alanda görevli polis ekiplerine taş ve su şişeleri fırlattı.Atılan taşlardan bazı polisler yaralandı.

Bağlar ilçesinde HDP öncülüğünde Nevruz etkinliğinin yapılacağı meydanda, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sabahın ilk saatlerinde vatandaşlar alana gelemeye başladı. Alandaki bazı terör yandaşları, yüzlerini kapatarak alanda görevli polis ekiplerine taş ve su şişeleri fırlattı. Yaralanan polisler alandan çıkartıldı.

Diyarbakır'da HDP öncülüğünde düzenlenen Nevruz etkinliğine katılan CHP'li Sezgin Tanrıkulu, HDP'liler ile saf tuttu. Ahmet Türk ise etkinlikte yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan'a özgürlük istediklerini söyledi. Bağlar ilçesinde HDP öncülüğünde Nevruz etkinliğinin yapılacağı alanda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yoğun güvenlik önlemi alındı. Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar alana gelmeye başladı.

HDP öncülüğündeki Nevruz kutlamasına yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı. Katılımcılar arasında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da HDP'liler ile saf tuttu. Konuşmacılardan Ahmet Türk, bölücü terör örgütünün sözde lideri Abdullah Öcal için özgürlük istedi. Türk, Öcalan'ın esaretine son vermek istediklerini ifade etti.

Polise taş fırlattılar

Diyarbakır'da HDP öncülüğünde düzenlenen Nevruz etkinliğine katılan terör yandaşları, alanda görevli polis ekiplerine taş ve su şişeleri fırlattı.

Bağlar ilçesinde HDP öncülüğünde Nevruz etkinliğinin yapılacağı alanda, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yoğun güvenlik önlemi alındı. Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar alana gelmeye başladı. Alandaki bazı terör yandaşları, yüzlerini kapatarak alanda görevli polis ekiplerine taş ve su şişeleri fırlattı. Yaralanan polisler alandan çıkartıldı.Terör paçavrası açıp slogan attılar

Terör örgütü PKK ve teröristbaşı Öcalan lehine slogan atıldı

Alanda zaman zaman terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açıldı. Etkinlik esnasında bariyerleri aşıp platformun bulunduğu alana gelmek isteyenlere polis izin vermedi. Bunun üzerine alandan güvenlik güçlerine taş ve pet şişe atıldı. Atılan taşlardan bazı polisler yaralandı.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal