Netflix Toprağın Vârisleri dizi konusu ve oyuncuları

Netflix platformunun yeni yapımlarında Toprağın Varisleri dizisinin konusu ve oyuncu kadrosuna dair detayları merak ediliyor. Peki, Netflix Toprağın Varisleri dizi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?

17.04.2022-16:26 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-16:26) Netflix Toprağın Vârisleri dizi konusu ve oyuncuları

Yönetmen koltuğunda oturan Jordi Frades'in, Ildefonso Falcones'in aynı adı taşıyan kitabından uyarlayarak seyirciye sunduğu dizi, klasik bir İspanyol tarihi draması olarak seyirciyle buluşuyor. Dizi yayınlandığı günden bu yana Netflix platformunun viral bülteninde yer almayı başardı. Dönem dizisi meraklılarının daha iyi bileceği gibi dizi o dönemdeki kültürü yansıtırken, hoş ve sadelikten yana bir melodramı da inşa ediyor. Dizinin en çok dikkat çeken yanı ise tarihle karakterleri arasındaki uyum sağlanırken kusursuzluğa ulaşıyor ve din, inanış, adetler gibi konuları başrolün üzerine çekmeyi başarıyor.

14. yüzyıl sonlarından başlayan sahne, Barcelona'da açılış yaparken, savaşta olan krallar ile onların yaratmış olduğu kaotik ya da pozitif dünyalar ortaya çıkıyor. Fakirle zenginin çok net kendini belli ettiği düzende karşımıza Yon Gonzalez'in canlandırdığı Hugo Llor çıktığında, genç adamın zorlayan hayat şartlarında yaşadığı belli oluyor. Dizinin ilk anlarında babasını metrelerce yükselen dalgaların arasında kaybeden bu genci bekleyen birçok ölüm olsa da yaşamı şu an için yalnızca annesiyle kardeşinin etrafında dönmekte. Aile geçimini sağlamak adına bazı iş girişimlerinde bulunan aile fertleri, ayrı yerlere savrulurken, kahramanımız Barcelona'dan Konstantinopolis'e doğru yolculuk yapıyor. Zengin Sir Estanyol'dan aldığı yardımlarla bir gemi inşa fabrikasında işe giriyor ve yaşadığı bu gelişmeler aslında onun hayattaki yükselişinin başlangıç noktası oluyor.

Toprağın Varisleri dizisinin yorumlaması

Toplam sekiz bölüm olan dizinin her bölümü 50 - 55 dakika kadar sürüyor. Dizi, Hugo Llor'u merkeze koyduğu dramatik ve sade başlangıcının ardından, yönünü ülke bültenine çevirerek çapını genişletmeyi istiyor. Ölen krallar, başlayan isyanlar, yıkılmış kurallar, yok olmuş adalet sistemleri gibi pek çok kültürel, maddi ve manevi gelişmeler seyirciye aktarılıyor. Dönem yapımlarının izlenmesini sağlayan karakter bolluğu konsepti ile birazcık karmaşık ve yoran bir yapısı olsa da birkaç bölüm sonrasında Llor önderliği ile istenilen ritme ulaşıyor.

14. yüzyıldan kalmış bir Barcelona, buruk bir Avrupa kökeni de gerek setin yapısı gerek kostümler ile hakkıyla ele alınırken tüm dokunuşlarıyla itici gücü ele almayı başarmakta. Gerektiği zaman kanı, gerektiği zaman göz yaşını betimlemeye yardımcı olmasına ek olarak, keskin görünüşü ile eğlenceli bir izlenim keyfi sunuyor. Tüm bunlar doğrultusunda bizim diziye on üzerinden verdiğimiz puan 7,5 oluyor.

 toprağın varisleri dizisi

Dizinin güncel IMDB puanı ise 7,2'dir.

Toprağın Varisleri dizisi oyuncuları ve karakterleri

Yon González – Hugo Llor

Michelle Jenner – Mar

David Solans – Hugo Llor joven

Rodolfo Sancho

Elena Rivera

Natalia Sánchez

Sergi Mateu

Maria Rodríguez Soto

Maitane San Nicolás

Pere Arquillué

Mercedes León 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal