Netflix mini dizileri neler? En yüksek puana sahip Netflix dizileri hangileridir? Netflix’te en sevilen diziler

Netflix platformunda yayınlanan mini diziler son zamanlarda oldukça popüler bir hale geldi. Oyuncu kadroları ve senaryoları ile izleyicilerin dikkatini çeken yapımlar oldukça merak uyandırıyor. Hafta sonu dizi izlemek isteyen birçok kişi hangi dizileri izleyebilecekleri hakkında araştırma yapmaktadır. Bizde yazımızda hemen bitirebileceğiniz mini Netflix dizileri ne yer verdik.

23.07.2022-17:38 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-17:38) Netflix mini dizileri neler? En yüksek puana sahip Netflix dizileri hangileridir? Netflix’te en sevilen diziler

Birbirinden eğlenceli ve güzel senaryoya sahip olan birçok Netflix dizisi platformda izleyicilerini bekliyor. Hafta sonunun gelmesi ile birlikte pek çok  kişi izleyebilecekleri güzel yapımları araştırmaktadır. Netflix platformunda yer alan mini diziler hem konularıyla hem de süreleriyle kolayca bitirebileceğiniz dizilerden bazılarıdır. İşte birbirinden güzel mini Netflix dizileri…

1. When They See Us (2019)

IMDb: 8,9

İşlemedikleri bir suç nedeniyle  hapse  giren.Antron, Kevin, Yusef, Raymond ve Korey Central Park'ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulundukları suçu ile yargılanmaktadır. Kimse masum olduklarına inanmazken hapse atılan 5 siyahi genç de suçsuzluk larını ispatlamak için her yolu deneyecektir.

When They See Us

Oyuncular: Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse

Yönetmen: Ava DuVernay

2. The Queen’s Gambit

IMDb: 8,6

Bir yetimhanede yetişen genç kızın satrançtaki inanılmaz yeteneğini  anlatan mini dizi birçok kişi tarafından sevilen yapımlar arasında yer almaktadır. Beth Harmon 8 yaşında ve izole bir yetimhanede büyümektedir. Satrançtaki inanılmaz yeteneği ile tüm dünyada konuşulan isimler arasında yer alan Harmon,  kadınlara kapalı olan satranç turnuvasında kendisini kanıtladı. 16 yaşına gelene kadar kendisine satrançta geliştiren küçük kız ABD açık Şampiyonası için yarışmaya katıldı. Tüm dünyaya adını duyuran genç yetenek başarısıyla herkesin  takdirini kazandı.

The Queen’s Gambit

Oyuncular: Anya Taylor Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp

Yönetmen: Scott Frank

3. Unbelievable(2019)

IMDb: 8,4

Genç yaşında tecavüze Marie, bu olay şikayette bulunur.  Suç duyurusunda bulunan Marie’e kimse inanmazken suçlamaların da asılsız olduğu söylenir.  MArie’nin davasına 2 Dedektif atanırken gerçekler de yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlar. Marie gerçekten suçlu mudur yoksa mağdur mu? 

Unbelievable

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever

Yönetmen: Lisa Cholodenko

4. Godless (2017)

IMDb:8,3

Tehlikeli bir haydut olan. Roy Goode, Batı’nın korkulu düşmanıdır. Ağır bir şekilde yaralanan Goode,  New Mexico’daki kasabasına gelmek durumunda kalır. Alice Fletcher adında bir kadının çiftliğine saklanan Roy, kendini iyileştirmek için uğraşmaktadır. Roy’un peşinde olan eski ortağı Frank Griffin,  Roy’un peşine düşerken kendisini tamamen kadınlardan oluşan La Bella isimli bir kasabada bulun verir.

Godless

Oyuncular: Jack O'Connell, Michelle Dockery, Scoot McNairy 

Yönetmen: Scott Frank

5. Unorthodox (2020)

IMDb: 8,0

 Kendisi için yeni bir hayat kurmak isteyen genç bir kadına görücü usulü evliliğe zorlanmasına konu alan dizi oldukça dikkat çekmektedir. Hayallerine ilerleyen yolda yapabileceği tek şeyin kaçmak olduğuna inanan genç kadın hem evlilikten hem de dini topluluktan kaçarak Berlin'e yerleşir. Tüm bunlara rağmen geçmişi asla peşini bırakmayacaktır. 

Unorthodox

Oyuncular: Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Wilbusch

Yönetmen: Anna Winger

6. Flint Town (2018)

IMDb: 7,9

Dizi 2 yıl boyunca Michigan'da polisler ile birlikte hareket eden yapımcıları anlatmaktadır. Kaynaklardan yoksun olan ve altyapı eksikliği bulunan, su zehirlenmeleri, şiddet eylemleri gibi şartlarda yaşanan topluluk olaylarını inceleyen bir departmanı anlatmaktadır. 

Flint Town

Oyuncular: Tim Johson, Bridgette Balasko, Robert Frosy

Yönetmen: Zackary Canepari

7. El Inocente (2021)

IMDb: 7,9

 9 sene önce bir kavgaya karışan Mateo,  cinayetten içeride yatmaktadır. Daha sonra özgürlüğüne kavuşan Mateo,  eşi ve çocukları ile birlikte gelecek planları yapmaya başlar. Yeni hayatı için adımlar atarken şans eseri öğrendiği bir haber ile bütün hayatı bir anda değişecektir. 

El Inconte

Oyuncular: Mario Casas, Aura Garrido, Alexandra Jiménez

Yönetmen: Oriol Paulo

8. Alias Grace (2017)

IMDb: 7,7

 İrlanda'dan Kanada'ya aylarca süren yolculuk ile ulaşan Grace Marks,Thomas Kinnear adındaki  bir kişinin yanında hizmetçi olarak çalışır. Fakat çalıştığı evin sahibi ve kahyası kendisine yardım eden bir adam öldürmek suçu ile hapse atılır. Grace 16 yaşında olması nedeniyle asılmak yerine ömür boyu hapis suçu ile içeri atılır. Grace cinayet gününe dair hiçbir şey hatırlamazken  Amerika'nın önde gelen psikologları da olayı aydınlatmak için kolları sıvar. Ünlü  psikolog Dr. Simon Jordan  ile anlaşan genç kız hafızasını geri getirmek için her yolu deneyecektir.

Alias Grace

Oyuncular: Sarah Gadon, Edward Holcroft, Rebecca Liddiard

Yönetmen: Marry Harron

9. Maniac (2018)

IMDb: 7,7

Akıl hastanesindeki bir adamın psikolojik sorunlarını atlatmak için kendi Hayal dünyasında yaşamayı tercih ettiği bir dizi olarak karşımıza çıkmaktadır. İlginç konusuyla karşımıza çıkan dizi Emma Stone ve Jonah Hill'i bir araya getiriyor.

Maniac

Oyuncular: Emma Stone, Jonah Hill, Justin Theroux

Yönetmen: Cary Fukunaga

10. The English Game (2020)

IMDb: 7,6

 Modern futbolun ortaya çıkışını anlatan bu dizi spor severler tarafından oldukça sevilecektir. Futbolun başlangıç aşamasında hala amatör bir spor olarak görüldüğü zamanlardaki yaşantıları anlatan dizi Zengin ailelerin futbol liginin kendi kontrollerinde tutmalarını konu ediniyor. Ancak işçi sınıfı futbolda devrim yapmak üzeredir. 

The English Game

Oyuncular: Edward Holcroft, Kevin Guthrie, Charlotte Hope

Yönetmen: Birgitte Stærmose, Tim Fywell

11. The Serpent (2020)

IMDb: 7,6

1970'li yıllarda Güney Asya'da birçok ülkeyi seyahat eden 20 gezginin cinayetinin arkasındaki isim bulunmak istenir. Cinayetten sorumlu olacak tek bir kişi işaret edilirken hakkında arama emri çıkarılan Sobhraj’ın  kaçış hikayesine tanık olacaksınız.

vThe Serpent

Oyuncular: Tahar Rahim, Jenna Coleman, Billy Howle

Yönetmen: Tom Shankland, Hans Herbots

12. Hollywood (2020)

IMDb: 7,5

II Dünya Savaşı sonrasında Hollywood'da başarı sağlamak isteyen oyuncu ve yönetmen lerden oluşan bir grubun hikayesi anlatılmaktadır. Hayallerine ulaşabilmek için istedikleri yolda ilerlemek adına bedel ödeyen bu kişilerin  Hollywood hayaline ulaşıp ulaşamayacağı merak ediliyor. 

Hollywood

Oyuncular: David Corenswet, Darren Criss, Laura Harrier

Yönetmen: Ryan Murphy

13. Fatma (2021)

IMDb: 7,4

Temizlikçi olarak çalışan Fatma’nın hapishaneden çıkan kocasının ortadan kaybolması ile birlikte bütün hayatı değişecektir. Kocasını bulmak için ilerlediğin yolda kendini cinayet işlerken bulacaktır. Cinayetten sorumlu olan Fatma kocasının karanlık bağlantılarını da bir bir öğrenecektir. Kocasının hayatı hakkında bilgi sahibi olan Fatma'nın da hayatı tehlikeye  girer. Fatma'nın hayatta kalmak için yapacağı tek şey daha fazla can almak olacaktır. 

Fatma

Oyuncular: Burcu Biricik, Mehmet Yılmaz Ak, Hazal Türesan

Yönetmen: Özer Feyzioğlu

14. The Eddy (2020)

IMDb: 7,2

Ünlü bir caz piyanisti olan Elliot Udo, zamanla ününü yitirmiştir. Şimdi çok farklı olan yaşantısında, bir barın ortaklığını yapıyor ve aynı zamanda sevgilisi Maja'nın müzik grubunu yönetiyordur. Süreç içerisinde yaşadığı sorunlar, Elliot'u zor duruma sokar. Kızı Julie, sorunlu biridir ve bir gün ansızın babası ile yaşamaya karar vererek Elliot'un yanına taşınır. Bu sırada ortağı Amira ise şüpheli işler karıştırmaktadır. Elliot, barı kurtarmak ve hayatındaki sorunları çözmek için harekete geçmek zorundadır.

The Eddy

Oyuncular: Andre Holland, Joanna Kulig, Amandla Stenberg

Yönetmen: Damien Chazelle

15. Brand New Cherry Flavor (2021)

IMDb: 7,2

 Los angeles'ta film çekmek için giden bir kadının etrafında dolaşan bir yabancının teklifini kabul etmesi üzerine Bütün hayatı değişecektir. Kedisi ile gezen bu adamın teklifi ile birlikte işlerde karmaşık bir hale döner. Bu yabancı herkesten intikam olabileceği bir teklifte bulunurken genç kızın ne yapacağı da merakla bekleniyor.

Brand New Cherry Flavor

Oyuncular: Rosa Salazar, Catherine Keener, Manny Jacinto

Yönetmen: Jeff Rake

16. Disparu à jamais (2021)

IMDb: 6,3

Hayatımdaki en sevdiği 2 kişinin ölümüne tanık olan Guillaume Lucchesi, ilk aşkı ve kardeşinin ölümü ile yeni bir hayat kurmak için adım atar. Aradan yıllar geçmesine rağmen hayatını kimseyi almayan bu adam 10 yılın ardından yeni bir aşka yelken açacak. 10 yıl aradan sonra yeniden şans verdiği aşk hayatındaki kadın olan Judith  aniden ortadan kaybolur. Bunun üzerine Hayatı yeniden altüst olan Guillaume,  aşkını bulmak için her yolu deneyecektir. 

Disparu à jamais

Oyuncular: Finnegan Oldfield, Nicolas Duvauchelle, Guillaume Gouix

Yönetmen: Juan Carlos Medina

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal